Her bilgisayarda belirli dönemlerde internette yavaşlama yaşanabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar çeşitli yöntemler ile internet hızını yükseltmek ister. Windows 10 içinde bu durum aynı şekilde gerçektir. Windows 10 için DNS ayarlarını değiştirmek için uygulanabilecek birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. DNS ayarlarını değiştirerek daha hızlı bir şekilde internet içerisinde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Windows 10’da DNS ayarları nasıl yapılır, Windows 10 DNS değiştirme ve ayarları hakkında detayları derledik.
Kanser kelimesi Latince cancer sözcüğünden alıntıdır. Cancer sözcüğünün Türkçe anlamı ise yengeç, ur ve tümör gibi anlamlarına gelmektedir. Bu kelimenin Hint Avrupa ana dilinde yazılı örneği yoktur. Sert kabuklu kelimeden evrilmiştir. Kanser bilindiği gibi insanlarda olabilen tehlikeli ve hatta ölümcül bir hastalıktır. Bu hastalık hücrelerle vücudun çeşitli organlarına yayılabilmektedir. Elbette ki çeşitli tedavi teknikleriyle kanser hücrelerinin ilerlemesi engellenebilmektedir. Kanser hücresi nedir, nasıl çoğalır ve yok edilir, kanser hücrelerinin yapısı ve özellikleri nasıldır detayları ile derledik.
#Kanser HücresiPandemi süreci dijital dönüşüm sürecini zorunlu kıldı ve Türkiye'de pek çok şirket dijital dönüşüm yolculuğuna başlayıp bu sürece hızlıca adapte oldu. Bu açıdan sunduğu geniş yelpazedeki çözümleriyle işletmelerin yanında olan ve sektöre yön veren teknoloji devi Cisco'nun Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#CiscoTek bir kutucuk içerisinden hem ev hem de iş yerlerinde birçok farklı cihazın ortak internet kullanmasına imkan veren modem, eşit düzeyde bir güç yayar. Bu doğrultuda modeme bağlı cihaz nasıl görünür pek çok kişinin merak ettiği konular içerisinde yer alıyor. Peki, modeme bağlı cihazları nasıl görürüm? Modeme bağlı cihazları görme (2020) konusunda merak edilenler.
#Modeme Bağlı Cihazları Nasıl Görürüm?Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte internet hayatımızda yadsınamayacak kadar önemli bir yere sahip bulunuyor. İnternet eğitim, iş gibi nedenler dışındaki kullanım alanları nedeniyle hemen herkes için vazgeçilmez bir teknoloji olarak adlandırılabiliyor. Bunun en büyük nedeni ise internetin sadece iletişim aracı olarak kullanılmaması; alışveriş alışkanlıkları, eğitim, çalışma koşulları, sosyal ilişkiler ve sağlık sektörü gibi pek çok noktayı farklı bir boyuta taşıması olarak kabul ediliyor. Buna bağlı olarak domain ve hosting hizmetlerinde sürekli bir gelişme, bu hizmetleri sunan firmaların sayısında ise bir artış yaşanıyor.
#Limonhosthosting2021 yılına kadar her 11 saniyede 1 iş, fidye yazılım saldırısına kurban gidebilir. Verilere erişimi engelleyerek şirketlerden para talep eden fidye yazılımı saldırılarının şirketleri her geçen gün daha da köşeye sıkıştıracağına dikkat çeken uzmanlar, siber güvenliği artıracak adımları kullanıcılarla paylaştı.
#GüvenlikZoom, Microsoft Teams veya Slack gibi önde gelen video konferans platformlarına yönelik yoğun global ilgi, siber suçluların da iştahını kabartıyor. Bu yüzden çeşitli güvenlik araştırmacıları tarafından belirlenen ve Microsoft Teams’e yönelebilecek bir güvenlik açığına dikkat çekildi. Microsoft, açığı hemen kapattı ancak siber suçluların bu tür açıklara yönelik arayışları devam edecek gibi görünüyor.
#TeknolojiKoronavirüs salgını nedeniyle hayatımızda kısa sürede pek çok şey değişmeye başladı. Eğitim 'uzaktan eğitim' modeline dönerken, çalışanların azımsanmayacak bir kısmı da evlerinden işlerini sürdürmeye başladı. Bu nedenle video konferansın önemi hiç olmadığı kadar arttı. Türkiye'nin bu süreçte içine girdiği dijital dönüşüm sürecini değerlendiren Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#CiscoÇin’den başlayarak küresel hale gelen Koronavirüs (Covid-19) salgını ülkemizde de etkisini gösteriyor. Uzmanlar bu dönemde büyük önem arz eden evde ve iş ihtiyaçlarında uzaktan internet erişiminde kesintisiz, güvenilir ve gelişmiş teknik nitelikleriyle doğru cihaz seçimine dikkat çekiyor.
#ModemSiber saldırganlar, daha karmaşık ve daha agresif saldırılar ile şirketleri köşeye sıkıştırıyor. Yayınlanan son rapora göre, fidye yazılımlarının yaşanan saldırı olayı başına şirketlere uğrattığı zarar ortalama 141 bin dolar. Geçen yıl fidye yazılımı saldırılarının yarattığı hasarın yaklaşık 11,5 milyar dolara ulaştığını belirten uzmanlar, şirketlerin fidye yazılımı saldırılarına karşı gerekli 5 önemli savunma çözümünü paylaşıyor.
#GüvenlikBilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6’ncı maddesi ile 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8’inci maddesi uyarınca sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 78 (yetmişsekiz) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır. İşte ilanın detayları ve başvuru şartları
#Personel AlımıKaspersky Lab uzmanları dünya çapında yüzlerce büyük şirket tarafından kullanılan bir sunucu yönetimi yazılımına yerleştirilmiş bir arka kapı keşfetti. Arka kapı aktif hale getirildiğinde saldırganlara daha fazla zararlı modülü sisteme indirme veya veri çalma imkanı sunuyor. Kaspersky Lab’ın söz konusu yazılımın sağlayıcısı olan NetSarang’ı uyarmasının ardından, şirket zararlı kodu yazılımından kaldırdı ve müşterileri için bir güncelleme yayınladı.
#ShadowpadMcAfee Labs Tehditler Raporu yayınlandı. Nisan 2017 raporu özellikle siber güvenlik sektörünün tehditlere karşı daha güçlü bir koruma sağlayabilmesi için istihbarat paylaşımının önemine değiniyor. Rapor aynı zamanda 2016 yılına damgasını vuran DDoS saldırılarından sorumlu Miari botnet’lerine odaklanıyor. Tehditlerin yayılımına dair verileri de açıklayan rapora göre; 2016 yılında fidye yazılımları %88, mobil zararlı yazılımlar %99 oranında arttı. Yılın 4. çeyreğinde McAfee, her bir dakikada 176, saniyede 3 yeni tehdidin ortaya çıktığını tespit etti.
#McafeeIntel Security’nin McAfee Labs Tehditler Raporu’na göre 2016 yılının ikinci çeyreğinde dakikada 316 yeni tehdit ortaya çıktı. Siber suçlar alanında en hızlı artış gösteren yazılımların fidye yazılım, mobil uygulamalara yönelik zararlı yazılım ve makro zararlı yazılım olduğunu belirten rapor, fidye yazılımlarla çeşitli kuruluşları 121 milyon dolar zarara uğratan bir ağı ortaya çıkardı. Ayrıca, şüpheli bitcoin işlemlerini izleyen McAfee Labs, fidye yazılım saldırılarına hedef olan bir grup hastanenin 100.000 dolarlık zarara uğradığını tespit etti.
#İntel SecurityRio de Janeiro’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’na hızla yaklaşırken, Kaspersky Lab analistleri ve araştırmacıları ziyaretçilerin karşılaşacağı kablosuz ağların güvenliğini belirleyip değerlendirdi. Olimpiyat Oyunları alanlarında 4,500’den fazla tek eşsiz erişim noktaları keşfedildi. Test edilen kablosuz ağların %18’i açıktı. Yani bu kablosuz ağlarla alınan veya gönderilen belgeler şifreyle korunmuyordu ve dolayısıyla riske atılamazdı.
#Wifi