Laparoskopi, göbek altında 1 cm’lik kamera ve karın alt bölgesinde açılan 3 - 5 mm'lik deliklerden içeri sokulan yardımcı aletler ile tanı ve tedavi olanağı da verir. Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinir. Histeroskopi ise vajinal bölgeden kamera ile rahim içine girilerek rahim kanalı, içinin ve tüplerin giriş deliklerinin değerlendirildiği tanı ve tedavi edici özelliği de olan bir yöntemdir.
#KısırlıkSezaryen kesisi yapılan yerde, sezaryen kesi yerinin tam olarak iyileşememesi nedeniyle, rahmin ön kas dokusunda meydana gelen tünelleşmeye istmosel denir. Bu durum doğumdan kısa bir süre sonra oluşabileceği gibi uzun bir zaman sonra da oluşabilir. Bu tünelleşen bölgede zamanla adet kanı birikir ve kadında birçok şikayetlere neden olur.
#İstmoselEskiden rahmin alınmasıyla durdurulan sebepsiz kanamalarda histereskopi tekniğiyle yüz güldürücü sonuçlar alınıyor. Histerektomi yani rahmin alınması gereken durumlarda artık problem rahim korunarak çözülüyor. Tek seansta hem teşhis konuyor, hem de tedavi yapılıyor. Karından kesi olmadan yapılan bu konforlu ameliyatlarla kadınlar ameliyat olduğu gün taburcu oluyor.