Günümüzde en yaygın hastalıklar arasında olan Hirsutizm özellikle kadınlar tarafından oldukça merak ediliyor. Bu konuda doğru tedavi yöntemleri de araştırılıyor. Hirsutizm nedir? Aşırı tüylenme belirtileri ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
#Hirsutizm Nedir?Kadınların en büyük kozmetik ihtiyaçlarından biri tüylerinden kurtulmaktır.Vücut fonksiyonları normal çalışan kadınlar; ince, kısa, renksiz ve yaygınhalde bulunan bu tüylerden kurtulmak için sürekli olarak özel bir çaba harcarlar. Ancak bazı kadınlar ve genç kızlar, vücutlarının belli bölgelerinde çok daha yoğun bir tüylenme sorunu yaşarlar. Aşırı tüylenmenin hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Osman Temizkan, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Aşırı Tüylenmenin Çözümleri NelerdirKadınların en büyük kozmetik ihtiyaçlarından biri tüylerinden kurtulmaktır. Üreme çağındaki kadınların yüzde 5 ila 8’ini etkileyen hirsutizmin (aşırı tüylenme) altında yatan neden tespit edildiğinde çözümsüz olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Osman Temizkan, hastalığın tespit ve tedavisinin disiplinli bir işbirliği gerektirdiğine dikkat çekiyor.
#Yumurtalık KistleriHirsutizm, yani kadınlarda görülen aşırı kıllanma probleminin altta yatan bir hastalığın belirtisi olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, "Lazer epilasyon adı verilen kozmetik önlemler, kılları geçici olarak uzaklaştırabilir. Ancak öncelikle yapılması gereken, aşırı kıllanmanın altında yatan bir hastalık varsa, bunun açığa çıkartılmasıdır" dedi.
#HirsutizmKadınlarda ve genç kızlarda görülen 'hirsutizm' kadın vücudunda fazla miktarda kıllanma olarak tanımlanıyor. Erkek tipi bu kıllanmaya 'Kadınlarda Aşırı Kıllanma' adını verdiklerini belirten, Tıbbi Koordinatörü ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
#Aşırı Kıllanmaİstenmeyen tüyler, kadınların en büyük problemleri arasında yer alıyor. Tüylerden, tüylenmeden kurtulmak için epilasyon, ağda ve birçok yöntem uygulanmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu tüylenmeler normalden fazla olabilir. Bu tüylenmelerin sebepleri ve tedavisiyle ilgili Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, açıklamalarda bulundu.
#Aşırı Tüylenmenin Nedenleri