Depremin vurduğu Antakya’da yerle bir olan tarihi yapılara ait eserler, enkaz altından kurtarılıp ‘Kültür Enkazı Döküm ve Ayrıştırma’ sahasına taşınıyor. Burada ayrıştırılıp, numaralandırılan eserler kentin tarihi dokusunu yaşatmak için yeniden inşa edilecek yapılarda kullanılacak.
#AntakyaEmniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan, depremden sonra kimliği belirlenemeyen çocuklarla ilgili, "Halen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında bakım ve gözetim altında 39 çocuk, Sağlık Bakanlığı kurumlarında da tedavisi devam eden 33 çocuk ve 2 yetişkin olmak üzere toplamda 74 vatandaşımızın kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu 72 çocuktan 56'sı 0- 1 yaş arasıdır" dedi.
#Meclis Araştırma KomisyonuKÜLTÜR Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, depremde yıkılan birçok tarihi ve kültürel yapıdaki 288 eseri, enkaz arkeolojisi çalışmalarıyla enkazdan çıkardı. 265'i Hatay, 23'ü diğer illerde kurtarılan kitabe, sikke, ikona, kandil, Osmanlı arması, haç gibi eserler müze ve kazı evlerinde koruma altına alındı.
#DepremKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afet Kazı Başkanlığı’nın hayata geçtiğini belirterek, "Hatay’da çalışma kapsamına giren 180 nokta, diğer deprem bölgelerinde ise 15 yapı tespit edildi. İlk etapta 42 noktada keşif çalışmaları başladı ve tamamlananlarda da kazı çalışmaları yapılıyor. 20’sinde kazı çalışmaları bitti ve bu noktalarda 50’den fazla eser kurtarıldı" dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afet Kazı Başkanlığı’nın hayata geçtiğini belirterek, "Hatay’da çalışma kapsamına giren 180 nokta, diğer deprem bölgelerinde ise 15 yapı tespit edildi. İlk etapta 42 noktada keşif çalışmaları başladı ve tamamlananlarda da kazı çalışmaları yapılıyor. 20’sinde kazı çalışmaları bitti ve bu noktalarda 50’den fazla eser kurtarıldı" dedi.
#HATAY