Un bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”
#KuşkonmazEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Yemekteyiz Derya, programın dikkat çeken isimlerinden. Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de yarışmacılar hafta boyunca 75 bin TL'yi kazanmak için misafirlerine sunumlarını gerçekleştiriyor. 5 günün sonunda en yüksek puanı alan isim ödülün de sahibi olacak. Peki Yemekteyiz Derya kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacısı Derya Karaduman nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler...
#YemekteyizHamur işleri kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri. Özellikle yağda kızarmış sıcacık yumuşacık hamur işlerine bayılıyoruz. Sizin için pişiden lalangaya böyle hamur işi tarifleri derledik. Kimi çok kolay, kimi biraz daha usta işi olan tariflerimiz arasında kendinize göre bir şeyi mutlaka bulabilirsiniz...
#Hamur İşi TarifleriKütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kütahya YemekleriYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriKoronavirüs ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için önerilerde bulunan Diyetisyen Neslihan Aktepe, “Bağışıklığı güçlendirmek için çok fazla yiyecek tüketmek de, çok düşük kalorili diyetler yapmak da yanlıştır” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestTürk mutfağının lezzetlerini yansıtan yaklaşık 120 çeşit yemek, geçmişi, tarifi ve besin değerleriyle birlikte Türk Mutfak Kültürü kitabında yer alacak. Yaklaşık 3 ay sonra meraklılarıyla buluşacak kitabın, yeni eğitim almaya başlayan lise ve üniversite öğrencileri için de iyi bir kaynak olması bekleniyor.
#Türk Mutfak KültürüHamur işleri kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri. Özellikle yağda kızarmış sıcacık yumuşacık hamur işlerine bayılıyoruz. Sizin için pişiden lalangaya böyle hamur işi tarifleri derledik. Kimi çok kolay, kimi biraz daha usta işi olan tariflerimiz arasında kendinize göre bir şeyi mutlaka bulabilirsiniz...
#Hamur İşi TarifleriSon dönemde bolca çıkan yemek kitaplarından ikisi özel ilgiyi hak ediyor. İlki, şef Jale Balcı’yla seyahat yazarı Hande Çilek’in, okuru Akdeniz’den Kaliforniya’ya götüren ‘Tadında Yolculuk’u. İkincisi, Mehlika Babaoğlu’nun annesinin tarif defterinden yola çıkarak hazırladığı ‘Annem Böyle Pişiriyo’su. İkisinden tadımlık birer bölüm...
#Mango ÇilekHamur işleri kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri. Özellikle yağda kızarmış sıcacık yumuşacık hamur işlerine bayılıyoruz. Sizin için pişiden lalangaya böyle hamur işi tarifleri derledik. Kimi çok kolay, kimi biraz daha usta işi olan tariflerimiz arasında kendinize göre bir şeyi mutlaka bulabilirsiniz...
#Hamur İşi TarifleriHamur işleri kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri. Özellikle yağda kızarmış sıcacık yumuşacık hamur işlerine bayılıyoruz. Sizin için pişiden lalangaya böyle hamur işi tarifleri derledik. Kimi çok kolay, kimi biraz daha usta işi olan tariflerimiz arasında kendinize göre bir şeyi mutlaka bulabilirsiniz...
#Hamur İşi TarifleriTürkiye’nin gastronomi turizminde elini güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışmalara katkı sağlamayı amaçlayan “Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri” kitabı Türk mutfağının saklı kalmış lezzetlerini gün yüzüne çıkarıyor. Kitapta Anadolu’nun farklı bölgelerinden toplanan 175 farklı yemek tarifi bulunuyor.
#Anadolu'nun Bulgurlu YemekleriHafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.
#Gaziantep MutfağıGeçenlerde hayatımdaki en kıymetli hediyelerden birini aldım. Hediyeyi bana veren Artun Ünsal, hediyeyse Refik Halid Karay’ın ‘Mutfak Zevkinin Son Günleri’ isimli kitabı. Bu kitabı benim için değerli kılan, kendi kendime düşündüklerimi çok güzel özetleyip yapmak istediğimi tarif etmesi. Ne demek istediğimi anlatmak için alanı Refik Halid Karay’a bırakıyorum.
#Refika BirgülFilm setlerinden sonra mutfakta da yeteneğini kanıtlayan Serra Yılmaz, her cumartesi “İtalyan İşi” ile CNN Türk ekranında izleyiciyle buluşuyor, birbirinden leziz yemek tarifleri paylaşıyor. Tutturamayacağı yemeği asla yapmayacağını söyleyen Yılmaz ile yemek kültürü üzerine keyifli bir röportaj yaptık.
‘Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları’, ‘44 Tabak Mutlu Aşk-Afrodizyak Yemekler’ gibi kitapların yazarı Elif Edes Tapan istiridyenin başını çektiği aşk mönüsünü, “Sevgiliyle paylaşmaktan keyif alınacak, ağırlık vermeyecek, ruh halini bozmayacak, enerjimizi yüksek tutacak yiyeceklerden oluşmalı” diye tanımlıyor.