Tezgahların en çok aranan balığı hamside bolluk sezonu yaşanıyor. Balıkçı tezgahlarını hareketlendiren 'denizlerin kuru fasulyesi' olarak da bilinen hamsideki bolluk vatandaşların ilgisini artırdı. Pek çok vatandaş hamsinin nasıl pişirildiğini ve hamsi tava yapmanın püf noktalarını araştırıyor. Peki, hamsi nasıl pişirilir? Hamsi tava yapmanın püf noktaları neler?
#Hamsi Nasıl Pişirilir?Balık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…
#Balık