Tuzlu ya da tatlı, besleyici ya da değil; ekmek arası cips, baharatlı meyve, buz, balık burger, turşu ile dondurma ve hatta toprak… Hamileyken beklenmedik yiyeceklere istek duyabilirsiniz. Tüm bu aşermelerin perde arkasını bilim açıklıyor.
#HamileSağlamış olduğu birçok önemli fayda ile beraber tahin önemli besin kaynakları içerisinde gelir. Özellikle pekmez ile beraber karıştırıldığı zaman harika bir lezzet sunduğunu ifade etmek mümkün. Bununla beraber tahinin gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, tahin gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır detayları ile derledik.
Hem doyurucu hem de zararsız en önemli yeşillikler içerisinde semizotu gelir. Özellikle salatası yapılması ile beraber sofraların vazgeçilmez kültürleri arasında yer alır. Bununla beraber semizotunun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, semizotu gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Sofraların olmazsa olmazı marul aynı zamanda en sağlıklı besin kaynaklarından biridir. Özellikle salatalık yapılması ile birlikte yemeğin yanında keyifle tüketilir. Ancak özellikle marulun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki marul gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emziren annelerde ve bebeklerde) detayları ile derledik.
Hamilelik gebelik ismiyle de anılmaktadır. Erkekten gelen sperm kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurta ile döllenir. Bu döllenmenin sonunda fetus oluşmaya, gelişmeye ve büyümeye başlar. Hamilelik ortalama olarak 9 aylık bir zamanı kapsamaktadır. Bu zaman içerisinde de kadının organ ve dokularında değişiklikler meydana gelmektedir. Doğuma kadar geçen bu sürede kadında meydana gelen değişiklikler bazı etkilere de yol açmaktadır. Bu etkiler kadını ve bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu amaçla hamile kadın beslenmesinden uyku düzenine kadar bazı olgulara dikkat etmelidir. Hamilelikte yenmemesi gerekenler nelerdir, gebelikte yenmemesi gereken balık, yeşillik, yemek ve besinler hakkında detayları derledik.
Hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. Özellikle de gebelik sürecindeki sağlık problemlerine karşı doğru çözümler uygulanmalıdır. Hamilelikte mide yanmaları çok sık görülür. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Gebelikte mide yanmasına iyi gelen bitki çayları ve yiyecekler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik süresinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunuyor. Özellikle de anne ve bebek sağlığı için hamilelik sürecinde beslenmeden egzersize kadar üzerinde durulması gereken konular vardır. Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gebelikte dikkat edilmesi gereken hareketler, yiyecekler ve konular nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.
Hamilelikte beslenme son derece önemli konulardan biridir. Çünkü annenin beslenmesi aynı zamanda bebeğin beslenmesi anlamına gelir. Ancak özellikle hamileliğin son aylarında anneler hızlı bir şekilde kilo alımına başlar. Bu durumda hamilelikte bebeğin kilo alacağı besinleri tercih etmek faydalı olacaktır. Peki, hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler nelerdir? İşte gebelikte beslenme üzerne merak edilenler...
#Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran YiyeceklerCovid-19 sürecinde ortaya çıkan kaygı, paranoya ve stres bozuklukları bireylerin psikolojisini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Günlük rutinlerin farklılaşması, evde geçirilen sürenin uzaması ve insanların sevdiklerini uzun süre görememesi nedeniyle yaşam alışkanlıkları da tamamen değişiyor.
#Pandemide Ruh SağlığıHamilelik dönemi sadece anne adayının değil baba adayının da kilo almasına neden olabiliyor. Peki, bu durumu engellemek için ne yapılmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Hamilelikte SağlıkHamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlar özellikle mide bulantısı hangi aylarda başlar ve ne kadar zaman sürer sorusunun cevabını ararken, konu hakkında aranan bir diğer konu da gebelikte mide bulantısı neden olur sorusunun cevabı. Peki Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Gebelikte mide bulantısı
#Gebelikte Mide Bulantısı NedenleriUyku hepimiz için en temel ihtiyaçlardan biri... Hamilelik döneminde pek çok kadın uyku sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, anne adaylarının uyku düzeni ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#HamileUyku hepimiz için en temel ihtiyaçlardan biridir. Özellikle gebelik döneminde değişen uyku düzeni, aslında; anne ve babanın bebeğe alışma sürecini pekiştiren bir doğa mucizesidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, anne adaylarının uyku düzeni ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Hamilelikte UykusuzlukHamilelik, her kadın için zor bir dönemdir, ancak hamileliğiniz yaz aylarında denk geldiyse bunu fırsata çevirmek sizin elinizde. Çünkü sıcak havalarda, yaz aylarının getirmiş olduğu o evhamı, birkaç küçük öneriyle atlatabilirsiniz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, yazın alınabilecek küçük önlemlerle nasıl daha güzel bir yaz ve hamilelik geçirebilmenin yollarını anlatıyor.
#Yaz HamileliğiMide bulantısı bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Pek çok nedene bağlı olarak gelişen mide bulantısı hayatı zorlaştıran bir problemdir. Peki, mide bulantısını ne geçirir? Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısının kesin çözümü var mı? Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Bebeklerde mide bulantısını önlemek için neler yapılmalı? Tüm bu soruların yanıtlarını, mide bulantısına kesin çözümü ve konuyla ilgili detaylı bilgileri bu içeriği okuyarak öğrenebilirsiniz.
#Mide BulantısıBebek bekleyen annelerin en büyük endişesi, erken doğum. Gelişiminin tamamlanmadan doğumun başlaması, bebek doğduktan sonra bazı sorunlarla karşılaşılması anlamına da gelebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
#Erken DoğumBir kadın, hamilelikle birlikte hayatının en özel misafirliğini yapar. Ancak bu dönemde çeşitli sağlık problemlerine karşı daha dikkatli ve özverili olması gerekir. Özellikle de hassaslaşan ağız ve diş sağlığı konusunda anne adaylarına büyük görevler düşüyor.
#Diş SağlığıUzun ve tatlı bir süreç olan hamileliğe dair anne adaylarının en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de gebeliğin 6. haftasında neler olduğu ve nasıl belirtilerin ortaya çıktığıdır. Her hafta yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalan kadınlar, gebelikte her hafta yeni bir aşama kaydediyor. Peki, gebeliğin 6. haftasında neler olur?
#Hamileliğin 6. HaftasıAnne adaylarının en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de, gebeliğin 5. haftasında neler olduğu ve nasıl belirtilerin ortaya çıktığıdır. Artık gebelik belirtilerinin yavaş yavaş kendini gösterdiği bu dönem hakkında bilgi almak isteyen anne adayları, gebeliğin 5. haftasına dair merak ettikleri konuları sorguluyor. Peki, gebeliğin 5. haftasında neler olur?
#Hamilelik