VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer Fiziği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Toker, 4 yıl önce hazırladıkları Kıta Kabuğu Deformasyon Gerilim Haritası'nın, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi işaret ettiğini söyledi. Doç. Dr. Toker, "Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem, bizim 4 yıl önce hazırladığımız kabuk gerilim haritasıyla tam anlamıyla uyumluluk gösteriyor" dedi.
#Van Yüzüncü Yıl ÜniversitesiHakan-Elif Şenol çifti, otizmli kızları Öykü’ye yaptırdıkları gen testinin Almanya’dan gelen sonucunu görünce şok oldu. Test sonucuna göre Öykü’de otizmin farklı bir boyutu tespit edildi. Dünyada bu durumda 35 kişi bulunduğu, Öykü’nün ise Türkiye’de tek olduğu ortaya çıktı.
#Hakan ŞenolHakan Şükür, 50 yıllık kötü kaderi mutluluğa dönüştürdüklerini söyledi. Milli Takım'ın yıldız golcüsü, Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ederek Türk halkının sıkıntılı günlerine ilaç olduklarını belirtti. Hakan, Şenol Güneş'e haksızlık yapıldığına değinerek ‘‘O tüm takımın baş tacı’’ dedi.
Bu hafta Gülşen, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda; Yunan şarkıcı Marina Satti, Kreşendo Festivali kapsamında Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak. Ayrıca Jared Leto müzik grubu Thirty Seconds To Mars ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konser verecek.
#Uygar TaylanZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEU) Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucusu, Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya’daki 5.9 büyüklüğündeki depremin, haritalarda yer almayan ‘bilinmeyen fay’ üzerinde meydana geldiğini ifade ederek, “Uydudan elde ettiğimiz yer yüzeyi hareketlerine göre Pütürge fayının batısından devam eden başka bir fayın varlığına işaret ediyor yer hareketleri. Bize göre, geçen sene 8 ve 25 Ocak'ta Malatya’da meydana gelen depremler de bu deprem de bu haritalarda henüz görünmeyen ama bizim uydu verilerinden izini sürebildiğimiz, bu bilinmeyen, haritalara işlenmemiş fay üzerine meydana gelmiş gibi görünüyor” dedi.
#MalatyaZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEU) Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucusu, Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya’daki 5.9 büyüklüğündeki depremin, haritalarda yer almayan ‘bilinmeyen fay’ üzerinde meydana geldiğini ifade ederek, “Uydudan elde ettiğimiz yer yüzeyi hareketlerine göre Pütürge fayının batısından devam eden başka bir fayın varlığına işaret ediyor yer hareketleri. Bize göre, geçen sene 8 ve 25 Ocak'ta Malatya’da meydana gelen depremler de bu deprem de bu haritalarda henüz görünmeyen ama bizim uydu verilerinden izini sürebildiğimiz, bu bilinmeyen, haritalara işlenmemiş fay üzerine meydana gelmiş gibi görünüyor” dedi.
#MalatyaTrendyol Süper Lig'de 8. hafta geride kalırken Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Mehmet Arslan, Fırat Aydınus ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde haftanın karşılaşmalarını ve olaylarını değerlendirdi.
#Süper LigZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Türkiye’de en riskli faylarla ilgili olarak "En büyük tehlikeyi Pamukova-Geyve hattında, Gemlik körfezinde, Bandırma’da ve İzmir çevresinde görüyorum. Bana sorarsanız Marmara Denizi’ndeki gerginlikler daha sonra geliyor. Buradaki fayların uzunluklarına baktığımızda bunlar en az 6’nın üzerinde deprem üreteceklerdir" dedi.
#Prof. Dr. Şenol Hakan KutoğluZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Türkiye’de en riskli faylarla ilgili olarak "En büyük tehlikeyi Pamukova-Geyve hattında, Gemlik körfezinde, Bandırma’da ve İzmir çevresinde görüyorum. Bana sorarsanız Marmara Denizi’ndeki gerginlikler daha sonra geliyor. Buradaki fayların uzunluklarına baktığımızda bunlar en az 6’nın üzerinde deprem üreteceklerdir" dedi.
#DepremZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#Deprembis