Seda Sayan'ın sunumu ile ekranlara gelen Yemekteyiz'de haftanın finali gerçekleşti. Yemekteyiz'in 7 Şubat Cuma akşamı yayınlanan bölümünde Seda Sayan ve rakiplerinden en çok puanı alan isim, para ödülünü kazanarak haftanın birincisi seçildi. Saadet Hanım'ın evine konuk olan yarışmacılar, verdikleri puanlarla Yemekteyiz haftanın kazananını belirledi. Peki, 3-7 Şubat haftası Yemekteyiz birincisi kim oldu? İşte, Seda Sayan'la Yemekteyiz kazananı ve puan tablosu...
#Yemekteyiz Birincisi Kim OlduTV8 ekranlarında izleyici ile buluşan yemek programı Seda Sayan ile Yemekteyiz'in, cuma akşamı yayınlanan bölümünde final heyecanı yaşandı. Birbirinden farklı beş yarışmacının mücadele ettiği Yemekteyiz'de hafta boyunca en fazla puanı alan bir isim haftanın birincisi oldu. Peki, Yemekteyiz birincisi kim oldu? Para ödülünü kim aldı? İşte, 21 25 Ekim haftası Seda Sayan ile Yemekteyiz kazananı.
#Yemekteyiz BirincisiTV8 ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağı yemek programı Yemekteyiz'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Her hafta birbirinden farklı yarışmacıların hazırladığı menülerle hünerlerini gösterdiği Yemekteyiz'de haftanın finali gerçekleşti ve bir isim birinci oldu. Peki, Yemekteyiz'de bu hafta kim birinci oldu? İşte, 3-7 Haziran haftası Yemekteyiz kazananı.
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim Birinci Oldu?Kısa bir süre sonra sezona ara verecek olan Yemekteyiz yepyeni bölümleriyle kaldığı yerden devam ediyor. Birincisini 10 bin TL’lik çekle ödüllendiren Yemekteyiz, yeni haftanın açılışını 3 Haziran’da yaptı. Peki, Yemekteyiz’in bu haftaki yarışmacıları kimler?
#YemekteyizBalkanlar’ın birçok şehri tablo gibidir, seyretmeye doyamazsınız. Kosova’nın en zarif yerleşimi, Osmanlı’nın “mücevher şehri” Prizren diğerlerinden farklıdır. Doğası, mimarisi kadar halkın sanata bağlılığıyla güzelleşir. Ne kanlı savaşlar ne de göç silebilmiştir bu tutkuyu.
#SeyahatKentteki değişimin hızı neredeyse göz kırpma süresine eşit. Merkezin her köşesinden yükselen vinçler, ofisleri dolduran bilişim sektörünün genç çalışanları dönüşümün ana motoru. 1960’larda hippie’leriyle anılan San Francisco, 1990’lardan sonra internet sektöründe öne çıktı. Twitter, Airbnb, Uber dahil pek çok firmanın merkezi burada. Geçmişin güzellikleri de korunuyor.
#San FranciscoGüveçteet yapmak için gerekli malzemeler:1 kg kuşbaşıdana eti1adet soğan3diş sarımsak1adet patates1adet kabakDolco 5 adet enginar kalbiDolco 3 adet yeşil kuşkonmazFoodco 2 çorba kaşığıkurutulmuş domatesMagic 1/2 tatlı kaşığı sebzebaharatı Magic 1/2 tatlı kaşığı etbaharatı Drogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Louisiana Acı soshttp://www.nefisgurme.com/
#Güveçte EtKurban Bayramı geliyor. Bir çok kişinin yola çıkmak için sabırsızlandığını biliyorum. Onun için size rota önerilerinde bulunacağım. Bayramı bahane edip Kapadokya bölgesine giderseniz, sonbaharın en güzel görüntüleriyle karşılaşacağından emin olabilirsiniz. Yazımda size Kapadokya’yı değil de yörenin lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım.
İzmir denince akla sağlıklı ve hafif yemeklerden oluşan bir mutfak gelir. Ne de olsa İzmir demek, Ege mutfağı demek, ot yemekleri, balık ve zeytinyağlılar demek. Binlerce yıllık geçmişinde onlarca medeniyet bu topraklarda yerleşmiş. Bu medeniyetlerin etkileri elbette yörenin mutfağına yansımış, zenginleştirmiş. İzmir mutfağı zengindir ama lezzetine varmak biraz da yemeği yediğiniz adrese bağlıdır.
Ünlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.
Yemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkEski uygarlıklar, çok iyi korunmuş antik mezarlar, kaya kiliseleri, Osmanlı izleri, bağcılık ve yeme-içme, eğlence... Türk, Yunan ve Bulgar sınırlarının kesişim noktasındaki küçük bir kasaba, vaat ettikleriyle büyük bir turizm merkezi olmaya aday. Doğal koruma alanlarından tarihi yapılarına kısa bir Svilengrad turu yapalım.
#Gülay Barbaros AltanEyüpsultan’da açılan Arça Restaurant&Grill, Türk mutfağının başarılı örneklerini tadabileceğiniz bir lokanta. Mövenpick Hotel’in teras katındaki mekânın menüsünde lahmacun ve pide de var, usta ellerden çıkan kebaplar ve çok çeşitli yöresel mezeler de...
#Arça Restaurant&Grillİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir GöletAkdeniz diyeti, uzun zamandır dünyanın en sağlıklı beslenme planı olarak tanımlanıyor. Bu diyetin kilo kaybı, kalp hastalığı riskinin azalması ve demansın önlenmesinde etkili olduğuna dair onlarca araştırma bulunuyor. Fakat bilim insanları yaptıkları araştırmada Akdeniz diyetini tahtından edecek yeni bir beslenme şekli üzerinden duruyor: Atlantik diyeti... Peki Atlantik diyeti hangi artıları sağlıyor? Nasıl bir beslenme şeklini savunuyor? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Berna Arslan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaAntakya’daki Güzelburç Tugay Kasap çok sevilen yöresel lezzetleriyle, üstelik içine meşhur Çınaraltı Künefe’yi de katarak artık Nişantaşı’nda. Menü sade ama yörenin ikonik lezzetlerini içerecek kadar da yeterli. Babagannuş, muhammara, nar ekşili ciğer, alinazik, güveçte Antakya sıkma peyniri, lahmacun... Başrol tepsi kebabının ama incecik soslu lavaşa sarıp dilimledikleri beyti de öyle böyle lezzetli değil.
#Ebru ERKEIğdır yöresine ait çeşitli birçok yemek bulunmaktadır. Iğdır mutfağında yer alan yemekler özellikle de Iğdır'a gitmeyi düşünen kişiler tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Iğdır Yemekleri - Iğdır'da ne yenir ve neyi meşhur? Iğdır mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Iğdır iline gitmeden önce meşhur olan yemekleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Iğdır YemekleriKırşehir Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehridir. Kırşehir yemekleri ile ünlü olan bir şehirdir. Bundan dolayı Kırşehir yemekleri mutlaka denenmesi gereken bir yemektir. Kırşehir yemekleri sürekli olarak tercih edilmektedir. Bu şehre gelen kişiler Kırşehir yemeklerini gelmeden önce detaylıca araştırmaktadırlar. Peki Kırşehir yemekleri hangileridir? En çok sevilen Kırşehir nelerdir? İşte Kırşehir mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Kırşehir YemekleriAYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1