Güney Şelalesi hakkında merak edilen giriş ücreti, konumu, hikayesi, tarihi geçmişi, ziyaret saatleri, özellikleri ve oluşumu gibi bilgileri sizler için düzenledik. Şelaleye giderken izlenebilecek güzergahlar ve bulunduğu bölgeye ait tüm detayları derledik.
#Güney ŞelalesiGöksu Şelalesi özellikle yaz aylarında piknik alanı olarak çok fazla ziyaret edilmektedir. Doğal güzellikleri bir arada barındıran bu alan çok ilgi çekmektedir. Yazımızda Göksu Şelalesi ile ilgili bilgileri, giriş ücreti, ziyaret saatleri ve özellikleri gibi bilgileri bulabilirsiniz.
#SeyahatPamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli'de gelecekte en büyük yaşanacak depremi 6,8 ile 7 arasında beklediklerini, bu büyüklükteki bir depremin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan dünyaca ünlü 'Beyaz Cennet' Pamukkale'deki travertenlerde hasar oluşturacağını söyledi.
#DenizliDenizli'nin doğa harikalarından biri olan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyaretçilere kapatılan Güney Şelalesi bölgesi, sessiz kaldı. Şelalede çağlayan su ve kuş sesleri dışında başka ses duyulmuyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği, manzarasıyla da özellikle fotoğrafçıların mekanı olan, 20 metreden akan şelalenin salgının sonrası tekrar ziyarete açılması bekleniyor.
#KoronavirüsTayland’a giden Rus turist sayısının son dört yılda 150 binden 1.7 milyona yükselmesi bu ülkeye yolculuk yapan Türk turistlere avantaj sağladı. Avantajların cazibesiyle vizesiz tatil cenneti Tayland’a giden Türklerin sayısındaki artış son dört yılda yüzde 60’a ulaştı.
DENİZLİ'nin Güney İlçesi'nde, geçen yıl heyelan sonrası yıkılan ve suyun yönünün değiştirilmesi ile yeniden oluşturulan Güney Şelalesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Çevre düzenlemesinin tamamlandığı, piknik alanlarının yeniden yapıldığı şelale yeni görünümü ile turizmin hizmetinde olacak.
Denizli'nin Güney İlçesi'ndeki Türkiye'nin doğal güzelliklerinden olan ve 17 gün önce çöken Güney Şelalesi'nin 20 metre sağında yeni bir şelale oluşturuldu. 40 metre yüksekliğindeki yeni şelaleye Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in de katılımıyla su verildi.Dört yeraltı kaynağının beslediği doğal SİT alanı olan ve 2003 yılındaki Buldan depreminde çatlaklar oluşan Güney Şelalesi, geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen heyelanla yıkıldı. Şelale içindeki kaya bloklar yuvarlandı, toprak kaydı, ağaçlar devrildi. Denizli Valiliği, doğal güzelliğiyle ünlü şelalenin yıkılmasından bir gün sonra Pamukkale Üniversitesi'nden uzmanlarla birlikte harekete geçti, inceleme başlattı. Yapılan incelemede, yeniden şelale oluşturulabileceği belirtildi. Devlet Su İşleri, 70 metrelik beton kanal inşa etti. Güney Belediyesi, 60 metre uzunluğunda çevirmeli kanal yaptı. Yıkılan şelaleyi besleyen su, yıkılan şelalenin 20 metre sağındaki kaya ve ağaçlarla kaplı yüksek noktaya çevrildi. Yeni bir şelale oluşturuldu.
#ŞelaleKURAKLIĞIN tüm Türkiye'de etkili olduğunu belirten Denizli Valisi Yavuz Erkmen, su sıkıntısının ciddi boyutta olduğunu, tarım arazilerine de yeteri kadar su verilemediğini vurgulayarak, “Tasarruf yapmak ve Allah'ın yağmur vermesini beklemekten başka çaremiz yok” dedi.
KURAKLIĞIN tüm Türkiye'de etkili olduğunu belirten Denizli Valisi Yavuz Erkmen, su sıkıntısının ciddi boyutta olduğunu, tarım arazilerine de yeteri kadar su verilemediğini vurgulayarak, "Tasarruf yapmak ve Allah'ın yağmur vermesini beklemekten başka ?aremiz yok" dedi.
Denizli’nin Güney İlçesi’ndeki Güney Şelalesi’nin suyu, kuraklık nedeniyle önemli ölçüde azaldı. Şelaleye 600 metre uzaklıktaki kaynaktan borularla su taşındı. CHP’li Belediye Başkanı Halit Gürbüz, borularla saniyede 76 litre su verilerek şelaleye suni teneffüs yaptırdıklarını söyledi.
KURAKLIK nedeniyle ürünü tarlada yanan üretici ilginç yöntemlerle çözüm yolları arıyor. Denizli'ye bağlı Güney İlçesi'nin köylerinde Karadenizliler'in pratik zekasına şapka çıkartacak yöntemle sulama yapılıyor. Dağdan aşırılıp havadan geçirilen hortumlarla organik üretim yapılıyor.