Ramazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırRamazan ayının yaklaşmasıyla birlikte en çok aranan tariflerden biri yine güllaç oldu. Ramazanın gelişini taçlandıran bu geleneksel tatlı iftar sofralarımızı şenlendirmeye devam ediyor. Peki normalde hazır satın alınan güllaç yaprakları evde yapılır mı? İşte, sorumuzun cevabı ve evde güllaç yapmanın püf noktaları…
#Güllaç Nasıl Yapılır?Ramazan ayı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de güllaç tatlısı oluyor. Hafifliği nedeniyle uzmanların da önerdiği güllaç, yapımının pratikliği nedeniyle de tercih ediliyor. Ramazan ayında güllaç tatlısını her pastanede veya fırında bulmak mümkün. Ancak evde güllaç yapımını öğrenerek damakları şenlendiren bu tatlıyı her daim sofralarınıza ekleyebilirsiniz. Peki, güllaç nasıl yapılır? Güllaç yaprağı evde yapılır mı? İşte evde güllaç tarifi
#Güllaç Nasıl Yapılır?Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 15 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de muhallebili güllaç oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, güllaç için gerekli malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki, muhallebili güllaç nasıl yapılır?
#Muhallebili Güllaç