Gıda kaynaklı hastalık olarak da adlandırılan gıda zehirlenmesi; enfeksiyon etkeninin vücut yüzeyi, eşyalar veya su, gıda gibi maddeler üzerinde bulunması anlamına gelen kontamine gıdaları yemenin neden olduğu hastalıktır. Bakteriler, virüsler ve parazitler dahil bulaşıcı organizmalar veya bunların toksinleri, gıda zehirlenmesinin en yaygın nedenleridir. Peki gıda zehirlenmesi nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? İşte gıda zehirlenmesine iyi gelen tedavi yöntemleri.
#Gıda ZehirlenmesiYaz aylarında artan gıda zehirlenmelerine engel olmak adına tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Arş. Gör. Kübra Şahin, gıda zehirlenmesinde ilk belirtilerin 72 saat sonra bile ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.
#Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Kübra ŞahinÇocuklarda kusmanın kendi başına bir hastalık olmadığını ve bu problemin nedeninin mutlaka araştırılması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz, bulantı ve kusma tedavisi hakkında bilgi verdi. Tahmaz, kusma sonrası çocuğa verilebilecek en faydalı sıvının su olduğunun da önemle altını çizdi.
#KusmaDünya nüfusundaki artış ve buna bağlı olarak doğal yöntemlerden uzaklaşılarak yapılan tarım ile kullanılan tohum ve ilaçların ağır metal zehirlenmesi riskini ortaya çıkardığını belirten Uzm. Dr. Semih Gökart, ağır metal zehirlenmesinin sinsice ilerlediğini söyledi.
#Ağır Metal Zehirlenmesi