Prof. Dr. Aziz Ekşi, bir gıda; katkı maddesi içeriyorsa bunun etikette E koduyla ve işleviyle belirtilmek zorunda olduğunu söyledi. Ekşi "Böylece tüketici gıdanın katkı içerdiğini ve katkının da E kodu taşıdığını bilecek ve kararını ona göre verecektir. Ancak ’E kodu’, sanıldığı gibi katkının zararlı değil güvenli ve izinli olduğunun göstergesidir" dedi.
#Gıda KatkılarıHer evin olmazsa olmaz beyaz eşyası olan buzdolaplarının yanlış kullanımı gıda kaynaklı hastalık risklerini artırıyor. Soğutma derecesinden rafların yerleşimine, temizliğinden bakımına buzdolabı kullanmanın da incelikleri var. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Buzdolabını doğru ve akılcı kullanmak ailenizin gıda kaynaklı hastalık riskini azaltmakla kalmayıp bütçenize de katkı sağlar” diyor.
#Buzdolabı Nasıl TemizlenmeliTürkiye Gastronomi Turizmi Derneği'nin düzenlediği Gastro Talks "Kanaat önderleri konuşuyor" programının ikinci konuğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Etkinlik Komite Başkanı Erdem İpekçi ve Türkiye’de gastronomi ve turizm alanından önemli temsilciler katıldı. Programda 2023 Gastronomi Stratejileri ve Türkiye'nin gastronomi alanında kalkınma planları konuşuldu.
#Gastronomi Turizmi DerneğiKayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalıştayda Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması için yol haritasının belirleneceğini söyledi.
#Kayseri MutfağıSirkenin sadece lezzetli değil aynı zamanda da çok şifalı bir ürün olduğunu artık bilmeyen yok. Özellikle evde çeşit çeşit meyvelerle yapılan katkısız sirkeler, son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi. Bunlardan biri de ceviz sirkesi. Evde ceviz sirkesi yapmak isteyenler için tarifini aşağıda anlattık. Mutlaka denemelisiniz…
#Ceviz Sirkesi Nasıl Yapılır