İklim değişikliği son yıllarda yaşanan gelişmelerle birlikte artık 'iklim krizi' olarak anılmaya başladı ve hepimizin hayatındaki etkileri daha görülür hale geldi. Bu konuyla ilgili yapılan son bilimsel çalışmalar ise oldukça ilginç bir sonucu ortaya çıkardı.
#İklim Değişikliğiİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ’lü) bilim insanları, yamaçlardaki bitki yeşillenmesini inceledi. Araştırmanın sonucunda Türkiye’nin erozyon sahaları kayıt altına alınacak. Böylece erozyon ve çölleşme ile ilgili mücadelede yeni bir dönem başlayacak.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiBir grup bilim adamı 2011’de Merkür’e gönderilen Messenger uzay aracının derlediği, özellikle gezegenin dönüş hızı ve çekim gücü hakkındaki verileri değerlendirerek Merkür’ün çekirdek yapısını ve Dünya'nın çekirdeğine benzerliğini tespit etti.
#NASAFransız Le Figaro gazetesi Marmara Denizi altında kurulan gözlem ekibinde rol alan Fransız bilim adamları ve onların 6 aylık bulgularının yayınladığı rapora yer verdi. Uzmanlar iki fay hattının burun buruna olduğunu ve hareket etmediğini, ancak ilk hareketlilikte 2 metreye kadar kayma yaşanabileceğini ve bunun da Richter ölçeğine göre 7 ila 8 büyüklüğünde bir depreme yol açacağını söylediler.
#Deprem