Türkçede zamanlar, geçmiş zaman, şimdiki zaman, geniş zaman ve gelecek zaman olmak üzere dörde ayrılır. Bir eylemin şimdi değil daha sonra yapılacağını bildiren cümlelere, gelecek zaman denir. Tüm planlar ve hayaller de geniş zaman kipleriyle anlatılır. Örneğin: ''Gelecek yaz Paris'e gideceğim.'' Bu cümlede gitmek fiiline -ecek eki getirilmiştir. Gelecek zaman eki nedir, kaça ayrılır ve örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Gelecek Zaman Eki Nedir Kaça Ayrılır Ve Örnekleri Nelerdir?Cümle içerisindeki eylemin her zaman yapıldığını ya da yapılabileceğini bildiren eklere geniş zaman eki denir. Bu ekler aynı zamanda, şimdi, geçmişte ya da gelecekte yapılan eylemleri belirtmek için de kullanılır. Geniş zaman ekleri hem isim hem de fiil cümlelerinde yer alabilir. İsim soylu cümlelerde eylem görevindeki kelime ek almaz. Örneğin: ''Buralar her zamanki gibi güzel.'' (Güzel) Geniş zaman eki nedir, kaça ayrılır ve örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Geniş Zaman Eki Nedir Kaça Ayrılır Ve Örnekleri Nelerdir?Fiillerde zamanlar, şimdiki, gelecek, geniş ve geçmiş zaman olmak üzere dört grupta toplanır. Bir eylemin şimdi ya da gelecekte değil, geçmişte gerçekleştiğini bildiren cümlelere geçmiş zaman cümlesi denir. Bu cümleler öğrenilen ve duyulan geçmiş zaman olmak üzere ikiye ayrılır. Örnekler:
#Geçmiş Zaman Eki Nedir Kaça Ayrılır Ve Örnekleri Nelerdir?