Fırınlarda denetimin sıkılaştırıldığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fırınların da 1 Ocak 2017 itibariyle kayıtlı gıda işletmeleri arasında alındığını söyledi. Geçmişte fırıncılara ruhsat verme işinin belediyeler olduğunu belirten Çelik, “Belediyeler seçim döneminde ciddi inceleme yapmadan kolay izin veriyorlardı. Artık bu değişecek” dedi.
#Gdolu ÜrünlerProf. Dr. Canan Karatay, GDO'lu ekmek haberleriyle ilgili konuştu. Adana’da bir firmanın fırınlara sattığı, ekmeği olduğundan hacimli gösteren ve geç bayatlatan katkı maddesinden GDO’lu soya çıktı. Sık sık 'ekmek yemeyin!' uyarısında bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, GDO'nun zararlarına da değindi.
#Canan KaratayGDO bulaşanlı mama haberlerinden 2 gün sonra yeni çıkan yönetmelikle tüm gıdalarda yüzde 0.9 oranında olmak üzere GDO bulaşanına izin verildi. Bu konuyu severek takip ettiğim blog yazarı ve Çocuk Sağlığı uzmanı Güncel Anne (www.guncelanne.com) çok güzel anlatmış. Kendisinin izniyle çeşitli bilgileri aktarmak istiyorum.