Rize'de devam eden GastroRize Günleri’ne katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, stantları gezerek yöresel yiyecekleri tattı. Bilal Erdoğan, “Bütün Türkiye’de kavurmamız, kuru fasulyemiz meşhur. Dolayısıyla bunların burada daha çok insana ulaştırılmaya çalışılması çok güzel” dedi.
#Bilal ErdoğanRize’nin Türkiye’ye kattığı hem kültürel hem ekonomik değeri daha da ileri taşımak adına bu yıl ilk defa GastroRize Günleri’ni gerçekleştirdiklerini söyleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Zengin kültürümüzün gerek tadıyla gerekse sunumuyla dünya gastronomisi açısından büyük öneme sahip olduğu kanaatindeyiz. Şehrimizi tüm dünyadan daha fazla insanla buluşturacağız, turistik ve ekonomik değerini turizm köprüsü ile daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.
#Gastrorize GünleriGeçen hafta GastroRize festivali vesilesiyle Rize’deydik. Kentin lezzet elçilerinin hikâyelerini dinledik, yerel ürünlerin menülere adaptasyonunu tartıştık, Maximilian Thomae gibi tecrübeli bir şeften çayın yemekte farklı farklı kullanımını şaşkınlıkla öğrendik... Oralara gitmişken elbette Rize’ye has lezzetlerin etrafında bir tur atmadan, ustalarla hasbihal etmeden de dönmek olmazdı.
#Yazar