Şirketler çalışan esenliğinin formülünü sporda buldu. Spor salonlarına kurumsal üyelikler bir yılda ikiye katlandı. Masa başında çalışan elemanına masaj satın alan şirketler de var, “Bize yoga sınıfı oluşturun” diyen de. İvmeyi, MAC’in Future Bright ile gerçekleştirdiği ‘Türkiye Hareket Haritası’ da ortaya koydu. Araştırmaya göre 15-65 yaş arası nüfusu oluşturan 58.1 milyon kişinin 20.3 milyonu aktif spor yapıyor.
#İşİş dünyası, nitelikli çalışanlarını elde tutmak için ‘yetenek yönetimi’ stratejileri uyguluyor. Birçok şirket bu doğrultuda personelinin kariyerini desteleyerek, bağlılığını artırmak için çeşitli eğitim imkânları sunuyor. Yetenekler, rekabetçi maaş ve yan haklarla elde tutulmaya çalışılıyor. Yapılan araştırmalar ise adayların gözünün global markalarda olduğunu ortaya koyuyor.
#İş30 yıldır Türkiye’de iş dünyasının çalışanlara yönelik ihtiyaçlarını yakından takip ederek tüm ürün ve hizmetlerini buna göre yeniden tasarlayan Sodexo Avantaj artık tüm dünyadaki faaliyetlerine Pluxee olarak devam ediyor. Çalışan deneyimine odaklanan bir HR-tech markasına dönüşen Pluxee’nin Türkiye CEO’su Eda Uluca Özcan’la ‘Çalışanı mutlu etmek için çalışan’ bir markaya dönüşüm yolculuklarını, çalışanlara ve kurumlara sundukları faydaları konuştuk.
#EDA ULUCA ÖZCAN2030’a kadar yeni adıyla ‘etki yatırımları’ yani çevresel, toplumsal fayda alanlarına yatırımların toplam değerinin 4.5 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor. Peki bu yatırımların konusu ne olacak? Yanıtlara bakıldığında tek kelimeyle ‘yaşlanma’ demek mümkün. Gezegenin ve nüfusun yaşlanmasından kaynaklanan sorunlar önümüzdeki dönemin ana ihtiyaçlarını şekillendirecek. İşte o ihtiyaçları gösteren 6 ana başlık...
#Sabancı HoldingParibu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral, “Yaptığımız Kripto Para Bilinirlik ve Algı araştırmasına göre kripto paranın bilinirliği yüzde 99’a ulaştı. İşlem yapanların oranı ise geçen seneye göre iki kat artarak yüzde 25.1 oldu. Kripto parayı duyan kadınların işlem yapma oranı yüzde 29 iken bu oran erkeklerde yüzde 23. İşlem yapanların yüzde 64’ünün yerli platformları tercih ediyor olması da çok kıymetli” dedi. Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa ise, “İşlem yapanların yüzde 75’i kripto paraları güvenilir bir yatırım aracı olarak görüyor” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikParibu Kurucu ve CEO’su Yasin Oral, “Yaptığımız Kripto Para Bilinirlik ve Algı araştırmasına göre kripto paranın bilinirliği yüzde 99’a ulaştı. İşlem yapanların oranı ise geçen seneye göre iki kat artarak yüzde 25.1 oldu. Kripto parayı duyan kadınların işlem yapma oranı yüzde 29 iken bu oran erkeklerde yüzde 23. İşlem yapanların yüzde 64’ünün yerli platformları tercih ediyor olması da çok kıymetli” dedi. Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa ise, “İşlem yapanların yüzde 75’i kripto paraları güvenilir bir yatırım aracı olarak görüyor” diye konuştu.
#ParibuHer sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu, pozitif teknolojileri dünyanın dezavantajlı bölgelerine ulaştırmak isteyen girişimcilerle yatırımcıları buluşturan YGA Zirvesi bu yıl ‘Kanatlarını Dünyaya Aç’ temasıyla 12-13 Aralık 2020 tarihleri arasında 20’nci kez düzenlenecek.
#GazetehaberleriÇift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın lise ve üniversiteli girişimci adayları YGA Zirvesi’nde buluşuyor. Bu yıl 20. kez düzenlenecek ve online olarak gerçekleşecek olan YGA Zirvesi 12- 13 Aralık 2020 tarihleri arasında olacak. Zirve, Dr. Mehmet Öz, Prof. Mehmet Toner, Endeavor Kurucusu Linda Rottenberg, Bülent Eczacıbaşı, Vuslat Doğan Sabancı, Imperial College Prof. Washington Yotto Ochieng ve New York Times’ın çok satan yazarlarından Zainab Saibi gibi birbirinden önemli isimleri ağırlayacak.
#YGAKoronavirüsün milyonlarca insanı evden çalışmaya zorlamasıyla ‘ofis’in geleceği herkes için merak konusu oldu. Salgın sona erdiğinde çalışanlar plazalara geri mi dönecek, yoksa işverenler uzaktan çalışma sayesinde azalan giderleri göz önünde bulundurup bu işi kalıcı hale mi getirecek? Yöneticiler, çalışanlar ve insan kaynakları uzmanlarını dinledik...
#Gazetehaberleri60 lider isim, iş hayatından 120 üst düzey yönetici, akademisyen ve uzman Re-Set Workspace platformunu kurarak pandeminin iş hayatına getirdiği değişimi masaya yatırdı. Türkiye İş Hayatı ve Çalışma Alanları Yeni Dönem Raporu hazırlandı. Rapora göre bundan sonra hibrit çalışma modelleri ve esnek ofisler tercih edilecek. Çalışanlar ise artık işe sosyalleşmek için gidecek!
#GazetehaberleriOrtak düşünce ve proje platformu RE-SET Workspace, FutureBright Araştırma şirketinin katkılarıyla “Pandemi Sonrası İş Dünyası ve Çalışma Alanları Beklenti Araştırması”nı yayınladı. Araştırmanın sonuçlarına göre çalışanların sadece yüzde 36’sı şirketinin salgın sonrası çalışma koşulları için aldığı önlemler olduğunu belirtti. Diğer yandan yaklaşık her 10 çalışandan 6’sı, 6 ay içerisinde hayatın normalde döneceğini düşünürken, yüzde 35’inde ise bu sürecin 6 aydan fazla süreceği düşüncesi hakim… Salgın sonrası dönemde ise çalışanların özel araç tercihi bir nebze daha artacağı öngörülüyor. Bunun yanı sıra Covid 19 sonrasında evden yemek getirip yiyeceğini belirten oranı ise bir önceki döneme göre neredeyse üç katı oranda arttı.
#İş DünyasıLenovo’nun girişimiyle FutureBright Group, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent, Başarsoft başta olmak üzere hepsi alanlarında öncü olan kuruluşlar bir araya gelerek “Teknoloji ile Üretelim” platformunu kurdu. Platform, Türkiye’de teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bir toplum yetiştirme hedefini gerçekleştirecek altyapının kurulması yönünde çalışmalar yürütecek.
#Lenovo“Yeni Duyumuz Deneyim mi?” temasıyla 28 Kasım’da, Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de gerçekleşen 2019 ÇMD Geleneksel Çağrı Merkezi Zirvesi, çağrı merkezi sektörünün üst düzey yöneticilerini ve fikir önderlerini bir araya getirdi.
#Çağrı Merkezi Zirvesi