Celine Dion, 2022 yılından bu yana milyonda bir kişide görünen Katı Kişi Sendromu adlı bir hastalıkla mücadele ediyor. Tüm dünya da bu hastalığı ünlü şarkıcı ile tanıdı. Peki katı kişi sendromu tam olarak nedir? Hangi belirtilere dikkat etmek gerekiyor?
#Celine Dionİngiltere'nin Northumberland bölgesinde yaşayan 34 yaşındaki Melanie Hartshorn, nadir görülen genetik bir hastalığa sahip. Kafatasının omurgasından ayrılmasını önlemek için hayatının büyük bir kısmını sırtüstü yatarak geçiren kadın çığır açan bir ameliyatla ilk adımlarını attı.
#Ehlers-Danlos SendromuGünümüzün en popüler konularından biri de boy uzaması, boy uzatma egzersizleri, boy uzatma ameliyatları. Özellikle gençlerin çok takıldığı konuların başında geliyor boy uzunluğu. O zaman gelin boyumuzu nasıl uzatabileceğimizden biraz bahsedelim.
#Op. Dr. Erman ÇekiçKırklareli’nde yaşayan SMA Tip 1 hastası 18 aylık İdil Ayşe Adakan’ın tedavi giderlerinin karşılanması için halk seferber oldu. Başlatılan kampanya sonunda 1 milyon 948 bin dolar toplandı. Kızını sağlığına kavuşturmak için eşi Zeynep’le birlikte Amerika’ya gitme hazırlığı yapan İbrahim Adakan’la görüştük. Yaşadıkları bu zorlu süreci ve yardım toplandıktan sonraki hislerini konuştuk.
#İdil Ayşe AdakanVertigo, kişilere etraflarında dönüyormuş hissiyatı veren bir yanılsama durumudur. Halk arasında bu nedenle daha çok baş dönmesi olarak isimlendirilmektedir. Ancak her yaşanan baş dönmesi vertigo değildir. Vertigo hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, hastanın durumuna göre bir yol izlenebilmektedir.
#Sponsorlu İçerikFord-Otosan, Cerebral Palsy’li çocukların rehabilitasyon ve özel eğitimlerine destek olacak çok özel bir projeye imza attı. Bu projede engelli çocukların fiziksel gelişimlerini destekleyerek ve hareket özgürlüğü kazandırarak sosyal hayatta fırsat eşitliliğinin güçlendirmek amaçlandı.
#Cerebral PalsySpina bifida, doğum öncesinde gelişme aşamasındaki embriyo veya fetüste sinir kordonu olarak adlandırılan ve daha sonra omurga, omurilik ve çevresindeki zarlar ile sinirlere farklılaşacak yapının tam bir tüp haline gelememesi durumu sonrasında canlı doğan bir bebekte görülen klinik tablonun adıdır.
#Spina BifidaNörodejeneratif hastalıklar dünya çapında milyonlarca insanı etkilemektedir. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı en sık görülen nörodejeneratif hastalıklardır. 2021 raporu itibariyle, Alzheimer Hastalığı Derneği, Alzheimer hastalığı olan insanların arttığını kanıtladı. Peki, Nörodejeneratif hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkMobilizasyon tekniği, yardımcı araçlarla ya da çeşitli el hareketleriyle eklem kompleksinin hareket aralığını artırma, dokuların genişleme yeteneğini iyileştirmek amacıyla kullanılır. Pek çok kas işlevini tedavi etmek için uygulanan fizik tedavi yöntemlerinden bir tanesi olan mobilizasyon nedir, nasıl yapılır, mobilizasyon teorisi ve teknikleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
#Mobilizasyon NedirÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Sonuçların duyurulmasının ardından da tercih dönemi başlayacak. Bu süreçte tercih edilecek bölümlerin taban puanları da araştırılıyor. Peki Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü taban puanları kaç? İşte Fizyoterapi ve Rehabilitasyon taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021
#Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Taban PuanlarıFiziki olarak yaşanabilecek sorunlar karşısında tedavi açısından akla ilk önce fizik tedavi gelmektedir. Günümüz gelişen teknolojik tasarımları ile beraber artık birçok farklı yöntem üzerinde tedavi ele alınmaktadır. Peki, fizik tedavi nedir ve nasıl yapılır? Fizik tedavi kimlere uygulanır ve ne kadar sürer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fizik Tedavi NedirKronik ağrı süreç olarak daha uzun olan sebepleri altta yatan bir kronik hastalığa bağlı oluşur. Tedavi edilmesi altta yatan sorunun giderilmesine bağlıdır. Üç aydan daha fazla süren ya da tekrarlayan ağrı olan kronik ağrı güncel hayatı idame ettirebilmeyi zorlaştırabilir.
#Kronik Ağrı BelirtleriÇocuklarda idrar kaçırmaları, 4-5 yaş sonrasında gece ve gündüz idrar kaçırmaları olarak iki gruba ayrılır. Gündüz idrar kaçırmaları damla damla da olabilir, giysilerini ıslatacak kadar da olabilir. Gece alt ıslatmaları, 5 yaşından sonra ayda en az bir defa olmak üzere iki ay üst üste bu şikayet varsa bu durum hastalık olarak kabul edilir. Peki çocuklar neden idrar kaçırır? Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Tuğtepe tüm merak edilenleri açıkladı.
#Çocuklarda İdrar KaçırmaBileğiniz ve elinizdeki ağrıların şiddeti artık günlük hayatınızı etkiliyor ve çantanızı, hatta market poşetlerini bile taşımaya engel oluyorsa sebebi karpal tünel sendromu olabilir. Özellikle de ofis çalışanlarını ve ev hanımlarını etkileyen bu durum, dayanılmaz rahatsız edici ağrılarla sonuçlanabiliyor. Peki, karpal tünel sendromu neden olur, kimlerde görülür? Karpal tünel sendromunun tanısı nasıl konur, tedavisi nasıl yapılır? Detayları uzmanlardan öğrenelim…
#Karpal Tünel SendromuPodolog, kişisel bakım denildiğinde sık kullanılan bir kelimedir. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan bir kelimedir. Bu yazıyı okuduğunuzda podolog kelimesinin anlamını öğrenerek sizde artık istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Sizler için podolog nedir? Ne iş yapar detaylı bir şekilde derledik.
#Podolog Nedir?Sağlık alanında son yıllarda en dikkat çeken ve beğenilen mesleklerin başında fizyoterapist gelmektedir. İleride fizyoterapist olmak ancak nasıl olunması gerektiğini bilmeyen kişiler detaylı bilgi almak istemektedir. Fizyoterapist nedir, fizyoterapist ne iş yapar, görevleri ve maaşları hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Fizyoterapist Nedir?Diz eklemi vücudumuzun en hareketleri eklemlerinden biridir. İnsanlar hareket etmek üzerine yaratılmıştır ve diz de hareketi sağlayan en önemli yapılardan birisidir. Dizi yaralanmalara karşı koruyan eklem içi ve eklem dışı birçok yapı vardır. Bu yapılar dizde stabilizasyonu sağlar. Eklem dışındaki yapılar kaslar ve tendonlardır. Tendonlar eklemi birçok yönden sarar ve stabilize ederler. Dizin stabilizasyonu enerji tasarrufu için çok önemlidir. Eklem içi yapılar ise menisküsler, ligamentler(iç ve yan bağlar), kıkırdak yapı gibi yapılardır.
#Dizde KireçlenmeEngelliler günümüzde hayatlarını zor şartlarda devam ettiren kişilerdir. Bu zor şartlarda devam ettiren kişilerin zaman zaman yardıma ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu sebeple üniversiteler de bu alanda eğitimler vermektedir. Üniversitelerde engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümü adı altında olan bu bölüm engellilere yardım amacıyla kişilere eğitim vermektedir. Engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Engelli Bakımı Ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?Diyarbakır'da, koronavirüs nedeniyle evinden çıkamayanlar veya yatağa bağlı olanlar için İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri'ndeki görevliler, 7 ayda 13 bin hastaya hizmet verdi. Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr. Fırat Uykur, hastaların bu süreçte hastane ortamlarına gelmemeleri için yoğun gayret içinde olduklarını belirterek, "Muayene, tetkik, tedavi, rehabilitasyon, psikoterapi, fizyoterapi gibi tüm işlemlerde, ev ortamında bu hasta gruplarımıza yönelik hizmet vermekteyiz" dedi.
#Haber7 yaşında SMA tanısı kondu, 21 yaşına dek tedavisi olmaksızın hastalıkla savaştı. Pes etmedi, hem okudu hem de ailesiyle birlikte SMA’yı Türkiye’ye duyurdu. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olan ve şu an nörobilim dalında yüksek lisans yapan 23 yaşındaki Ayça Şahin: “Hem hasta hem de biliminsanı kimliği taşımak ileride çok değerli olacak. Dilerim ben de bilime, hastaların hayatlarına katkı sağlarım. Belki benim de bu dünyadaki görevim budur.”
#Gazetehaberleri