Şifa kaynağı pırasayla börek tadında bir lezzet denemeye ne dersiniz? Kalorisi çok düşük ama besin değeri oldukça yüksek olan fırında pırasa için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını derledik. Peki, fırında pırasa nasıl yapılır? Fırında pırasa tarifi
#Fırında PırasaBeşamel soslu pırasa tarifi, pırasayı sevmeyenlere sevdirecek bir lezzet olarak menülerde yer almayı hak ediyor. Hem faydalı hem lezzetli bir yemek olan fırında beşamel soslu pırasa taifi pratik yapım aşamalarıyla da dikkat çekiyor. Peki, beşamel soslu pırasa nasıl yapılır? İşte fırında beşamel soslu pırasa tarifi ve malzemeleri...
#Beşamel Soslu Pırasa‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripBaba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
Yıl 1910... Dina, Kırklareli’nde Sefarad Yahudilerinden bir ailenin yedinci kızı ve son çocuğu olarak dünyaya geliyor. Sevecen bir aile ortamında ama savaşlar ve göçlerin olduğu bir dönemde büyüyor. Bu yüzden 14 yaşından beri sevdiği adamla o döneme göre çok geç sayılan 26 yaşında evleniyor.