Rosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiProtein deposu rosto köfte tarifi ve yapılışı ile de akşam yemeklerine pratik bir sunum imkanı sunuyor. Yumuşacık dokusuyla çocukların da kolayca yiyebildiği, anne köftesine benzerliğiyle dikkat çeken rosto köfte mutlaka tarif defterinizde yer almayı hak ediyor. Peki, rosto köfte nasıl yapılır, yanına ne gider? İşte rosto köfte tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Rosto KöfteThe Restaurant Magazine dergisinin bu yılki en iyi restoranlar listesinde Britanya yemeği yapan bir sakatat restoranı "yılın en büyük çıkış yapan lokantası" unvanını almış ve geçen yıla göre tam 18 sıra birden yükselerek dünyanın en iyi 16’ncı lokantası seçilmiş. Mönüsünde beyin, dil, bağırsak, işkembe, yürek, böbrek ve bilumum
Ünlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.
Garip, acayip bir yemek kitabı çıktı. Adı: Mafyanın Mutfağından - Piştim... Pişirdim. Kitabın yazarı Joseph İanuzzi, tam on yıl boyunca mafyaya yemek yapmış. Tuhaf bir aşçı. Onca yılın ardından, kafasını bir beyzbol sopası ile demir boruya çarpınca mafyadan ayrılıp FBI adında başka bir kulübe katılmış. Doğan Kitap’tan çıkan bu farklı yemek kitabında hem değişik yemek hem de hayat tarifleri var.