Fındık fidanı nedir? Fındık fidanı nasıl dikilir? Fındık fidanı ne zaman ve hangi ayda dikilir? Fındık fidanı bakımı nasıl yapılır? Fındık fidanı kaç yılda meyve verir? Fındık fidanı yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Fındık fidanı ortalama fiyatları ne kadardır? Fındık fidanı çeşitleri var mıdır? Fındık fidanı özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Ülkemizde sahip olduğu iklim sebebiyle pek çok sebze, meyve ve bitki kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Bu yüzden de tarım ürünleri konusunda oldukça zengindir. Hatta öyle ki bazı ürünler yalnızca ülkemizde yetişmekte, başka ülkelerde yetişen bazı ürünler ülkemizde de yetiştirilmektedir. Ülkemizde en çok yetişen ürünlerden biri fındıktır. Peki, fındık nasıl yetişir? Fındığın ülkemizde en çok ve en iyi yetiştiği bölgeler nereleridir? İşte fındık ve yetiştiği bölgeler hakkında tüm merak edilenler.
#Fındık AğacıZiraat odaları tarafından fındık fiyatlarındaki düşüşün en büyük nedeni olarak gösterilen Ferrero, fiyat konusunda en ufak bir etkileri olmadığını, aksine çok düşük fiyatlar olması halinde üreticinin fındık yetiştirmek istemeyeceğini açıkladı. Ferrero yöneticileri fiyat tartışmaları yerine, Türk fındığı üretiminin ve kalitesinin artırılması gerektiğini belirtti.
#Ziraat OdalarıYoğun iş hayatının stresli ortamından uzaklaşmak adına başladığı spor, yazılımcı Mustafa Dülger’in hayatını değiştirmiş. Dülger, formunu korumak adına tükettiği fıstık ezmesinin tadını beğenmeyince “Ben ballı fıstık ezmesi üretebilirim” diyerek hareket geçmiş. Çevreden talep de gelince girişimin fitili ateşlenmiş. 30 metrekarede 2 mutfak robotuyla ‘Mıstık Fıstık’ markasıyla kuru meyve ezmesi üretmeye başlamış. Bugün 40 çeşit ürüne ulaşan Dülger’in hedefi ise bu alanda global bir oyuncu olmak.
#1İstanbul’da buluşan girişimci ve çiftçi kadınlar kendi hikâyelerini anlattı. Kadınların girişimcilik serüveninde engelleri aşıp, çevresine değer katarak gerçekleştirdiği üretimler dikkat çekti. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, “Tarım, kadın emeğinin en yoğun ve en görünmez olduğu sektör. Daha iyi bir gelecek için gerekenlerden biri bu görünmez gücü görünür hale getirmek” dedi.
#Sponsorlu İçerikİstanbul’da buluşan girişimci ve çiftçi kadınlar kendi hikâyelerini anlattı. Kadınların girişimcilik serüveninde engelleri aşıp, çevresine değer katarak gerçekleştirdiği üretimler dikkat çekti. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, “Tarım, kadın emeğinin en yoğun ve en görünmez olduğu sektör. Daha iyi bir gelecek için gerekenlerden biri bu görünmez gücü görünür hale getirmek” dedi.
#Tarımsal ÜretimYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15’de, 338 bin 14 kişinin başvurduğu YDT ise saat 15.45’te uygulanıyor. Yaklaşık 400 bin kişinin görev alacağı sınavlarda adaylar, AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Beylikdüzü Pınarkule Ortaokulu’nda takip ediyor. AYT ve YDT’ye ait tüm gelişmeleri gün boyunca saati saatine aktarıyoruz.
#YKSBir mantar ne kadar değerli olur dersiniz? Cevabı çok net: Bu mantar eğer bir trüf mantarıysa, o kadar nadir, o kadar lezzetli ve işte o kadar değerlidir. Çoğunlukla omlet ve makarnanın üzerine rendelenen trüf mantarının dilerseniz yağını da kullanabilirsiniz. Bir tabakta trüf varsa lezzet de var!
#Trüf MantarıFutbol Konseyi'nde Galatasaray'ın Fatih Terim'le yollarını ayırmasını değerlendiren Mehmet Arslan, "Fatih Terim, Galatasaray için bir teknik adamdan çok daha fazlası. Şampiyonlukların 3’te 1’inde onun imzası var. Ayrılık kararı çok şaşırtıcı. Fatih Terim bu ülkenin en büyük futbol efsanesidir. Ve onun 3 yıllık bir projede 1 yıl bile olsa başarısız olmaya kesinlikle hakkı vardır. Burak Elmas bu dirayeti gösteremedi. Terim bunu hak etmedi." sözleriyle Elmas yönetiminin kararını eleştirdi. Öte yandan beklenmedik bir Hikmet Karaman çıkışı geldi.
#Fatih TerimKalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati riske yol açabiliyor. Yaş, cinsiyet ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor.
#Kalp10 yıl önce Türkiye’ye geldi. Hayatının aşkıyla karşılaşıp evlendi. Kına gecesi de yaptı, hamama da gitti. Türkiye’deki en güzel dönemini Bağcılar’da geçirdi. Türkçe konuşamıyordu ama komşuları onu o kadar sevdi ki ekmeğe bir kere bile para vermedi! Yakında Ortaköy’de açacağı yeni restoranı için 2.800 ayrı zeytinyağı tadan İtalyan şef Danilo Zanna, yaza kadar 'feci' Türkçe çalışıp herkesi şaşırtacağını söylüyor.
#Danilo ZannaBingöllü çiftçi Muhittin Polat’ın (66) evinin bahçesine diktiği kivi fidanları ilk meyvesini verdi. Polat, "Çevremdekiler ’burada olmaz’ dediler, kivinin nemli yerlerde yetiştiğini söylediler. Ben denemek istedim ve yetiştirebileceğime inandım, 6 yıl sonra meyve verdi" dedi.
#BingölGüvercin Ağacı, faydaları ve tedaviye olan katkılarıyla alternatif tıbba ilgi duyanların dikkatini çekiyor. Hemoroid (halk arasında basur) tedavisinde de kullanılan Güvercin Ağacı, egzamaya iyi gelmesi ve yara kapatıcı etkisiyle değerli bitkiler arasında yer alıyor. Peki, Güvercin Ağacı nedir ve faydaları nelerdir? İşte, basur ve egzama tedavisinde kullanılan bitki hakkında detaylı bilgiler
#Güvercin AğacıTEVHİD-İ Tedrisat Kanunu (Eğitim Birliği) İnkilap Kanunları arasında sayılarak, Anayasa m.174 ile koruma altına alınmış olup, Saruhan Mebusu ve Maarif Vekili Vasıf Bey’in 57 arkadaşı ile birlikte verdiği yasa tasarısı ile 3 Mart 1924 tarihinde kabul edildi.
#Yazarlar1800’lerin başında Kastorya’dan gelip Balat’ta ‘kuru poğaça, kandil simidi, paskalya çöreği’ gibi pastane ürünleri pişirip satmaya başlayan Andon Stoyanof ’un fırını, 5’inci kuşakla atağa kalktı. Nathalie Stoyanof Suda’nın yönetimdeki Beyaz Fırın’ın 7 mağazasında 430 kişi çalışıyor.
#Gazetehaberleri47 YAŞINDA alkol ve sigara kullanmayan, sağlığına dikkat eden, düzenli olarak check-up yaptırtan, sporcu üst düzey yönetici, geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybedince, herkese standart olarak uygulanan check-up sisteminin sorgulanması gerektiğini kavradım.
#Hürriyet