Pastacılıkta kullanılan çikolatalardan biri de fildişi çikolatadır. Adını kakaonun büyük oranda üreticisi olan Fildişi sahillerinden alır. Kolayca eriyen bir yapısı olan fildişi çikolata, rende ve kaplama için kullanım kolaylığı sağlar. Peki, fildişi çikolata nedir?
#Fildişi Çikolata NedirKendisi bitter, sütlü ve beyaz çikolatadan sonra ‘4. tür’ olarak anılıyor. Gastronomi dünyasının son heyecanı ruby (yakut) çikolata, Belçika-İsviçre kökenli Barry Callebaut firmasının keşfi ve pembe rengini içindeki meyveden ya da renklendiriciden almıyor. Geride kalmayalım, adım adım tanıyalım.
#Barry CallebautÜlker’in Godiva, United Biscuits ve Demet’s Candy gibi dünya markalarını bünyesine katmasının ardından Elvan Grubu da harekete geçti. Elvan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Avrupa’da 100 yıllık bir markayı satın almak için görüşüyoruz” şeklinde konuştu.
#AvrupaBu yıl Şeker Bayramı, çok isabetli bir tarihte başlıyor. Pazartesiye denk gelen 29 Eylül arife, yani uzun bir tatil olacak. Üstelik eylül sonu, ekim başı seyahat için de ideal bir dönem. Yaz sıcağının kaybolduğu, keskin soğukların kendini göstermediği, sararan yaprakların ortalığa romantik bir hava kattığı günler. Seyahat yazarlarından, tarihi de dikkate alarak sizin için tatil rotaları önermelerini istedik. Maceracılar, lezzet düşkünleri, romantikler, alışverişçiler...