İstanbul Valiliği tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılışının 2. yılı için ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya’ adıyla belgesel hazırlandı. Vali Yerlikaya hazırlanan belgeseli "O gün İstanbul semalarında ezan bir başka okunuyordu" sözleriyle tanıttı.
#AyasofyaMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli,"Fetih, bir yürek işi, bir gönül işarı, bir akıl işareti; hasılı kelam teşekkül etmiş askeri, siyasi ve stratejik dehanın mümtaz bir iradesidir. Fetih, bekleyen ile beklenenin mümeyyiz buluşması, özlem koyuluğunu vuslat sıcaklığıyla aydınlatan mütemadi diriliş fermanıdır." ifadelerine yer verdi. Bahçeli, "Zulüm 1453’de başladı diyenler, İstanbul’u kundaklama ve kurcalama hedefi güdenler, İstanbul merkezli zillet planlarıyla pusu kuranlar aynadaki akisleri gibi kötürüm olacaklardır" dedi.
#Devlet BahçeliNew York’un Özgürlük Abidesi, Paris’in Eyfel Kulesi, Sidney’in Opera Binası var. Şehrin adı anıldığında hemen bu semboller akla geliyor, bütün tanıtımlar, logolar, reklamlar onlara göre hazırlanıyor. Peki İstanbul denilince akla ne geliyor? Turist rehber kitaplarında Ayasofya var.
Attalos sapık mı, değil mi? Heykeli dikilirse Antalya'nın delikanlılığına bir halel gelir mi, gelmez mi? Anadan üryan mı iyidir, yoksa münasip bir tesettür gerekir mi? Bu soruların cevapları tartışıladursun, son Antalya örneği de gösteriyor ki Türkiye'nin her zaman bir heykel meselesi var.