Başka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeFas’ın her şehri ayrı renkte ve karakterde. Rabat, kraliyetin asil izlerini taşırken Kazablanka gizemli yüzüyle tavlıyor insanı. Marakeş ise atmosferi ve enerjisiyle büyülüyor. Şehri keşfetmeye eski çarşıyı ve labirenti andıran rengarenk sokakları arşınlayarak başlayın. Yorulunca bir kafede mola verip kol böreği şeklindeki geleneksel hamur işi tatlıdan (m’hanncha) sipariş edin ve beklerken çevredekilerle sohbet edin. Ortama yavaş yavaş alışmaya başladığınızı düşünüyorum, şimdi beni takip edin…
#FasYemeklerini ön plana çıkarıyorlar; yeni lezzet merkezleri, restoranlar açıyorlar; karşılığını da alıyorlar: Yemek düşkünleri bu şehirleri ya çoktan keşfetti ya da listelerinin başına yerleştirdi bile. Hızlıca bir dünya turu yapıp eksiğiniz var mı, bakalım mı?
#Marakeş YemekleriIngrid Bergman ve Humprey Bogart’ın başrolllerini paylaştığı, o ünlü filme konu olan şehir Casablanca’dan, Kızıl Şehir Marakeş’e. Buram buram Magrip kültürü kokan Algeciras’tan Atlantik güzeli Suveyra’ya, her akşam bir karnavalın yaşadığı "Cami-ül Fena" meydanından kültürel başkent Fes’e, baharat kokulu leziz yemeklerden bir kaosu andıran trafiğine Fas’tayız bu kez.
Aynur Koç yıllarca Milliyet Gazetesi’nin reklam müdürlüğünü yaptıktan sonra yoğun iş hayatına ara verdi. Şimdi danışmanlık yapıyor. Son olarak uluslararası Superbrands Projesi’nin Türkiye koordinatörlüğünü yaptı. 25 senelik profesyonel Judo dönemi ve Milli Takımlar Antrenörlüğü var kesesinde. "9-6 çalışma düzenine son verdim çünkü seyahat edemiyordum ve hayat kaçıyordu" diyor. 1998’de başlamış gezmeye.