Sonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıTurşu soğuk havaların gözde yiyeceklerinden. Uzmanlar turşunun bağışıklığı desteklediğini belirtiyor. Ancak içerisindeki tuz oranı sebebiyle de yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olan kişilerin turşuyu çok kontrollü tüketmesi gerektiğine de dikkat çekiyor. Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has bir tadı olan turşu evde uygun koşullarda hazırlandığında son derece sağlıklı. Ancak turşunun kurulması, saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gerekiyor. İşte turşu kurmanın püf noktaları...
#Turşu YapımıKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#Turşu