Yalova’da etkili olan fırtına nedeniyle çatılar uçarken dev dalgaların kıya vurduğu Çınarcık ilçesinde yollar, ikametler ve işyerleri sular altında kaldı. Fırtınada uçan çatının bir vatandaşın üzerine düştüğü anlar ise güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.
#YalovaProf. Dr. Adnan Ayaz, deniz suyu sıcaklığının çok uzun süre 14-16 santigrat derecede sabit kalması nedeniyle Marmara Denizi’nin müsilajla kaplandığını söyledi. Son günlerde deniz suyu sıcaklıklarının 24 santigrat derecenin üzerine çıkmasıyla müsilaj üretiminin durduğunu belirten Ayaz, “Şu anda sular çok bulanmış durumda. Bu görüntü, müsilajın suda çözündüğünü, bakteriler tarafından parçalandığını gösteriyor" dedi. Öte yandan alınan son verilere göre, Marmara'nın güneyinde yer alan Bursa'da 166, Balıkesir'de 811, Çanakkale'de 919, Yalova'da 2 bin 118 bin olmak üzere 4 bin 14 metreküp müsilaj toplanarak denizin yüzeyi temizlendi.
#ÇANAKKALESağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında 100 binde 275,31'lik oranla, vaka artışında Türkiye'de 5'inci, Marmara Bölgesi'nde ilk sırada yer alan Yalova'da, Valilik tarafından ek tedbirler alındı. Vaka sayılarının yüksek olduğu yerlerdeki işletmelerde yalnızca paket servis yapılmasına, konaklama tesislerinde ise konaklayanlara servis yapılması kararı alındı.
#Sağlık Bakanı Fahrettin KocaEsenköy Beldesi'nde otlamaları için salıverilen bir inek sürüsü aşırısoğuk nedeniyle buz tutan yolda zor anlar yaşadı. Ayakta durmaktazorlanarak adeta buz pateni yapan inekler çareyi ise hiç kalkmadankayabildikleri yere kadar kaymakta buldular. O anları ise bir köylü ceptelefonu ile kayda aldı.İHA
#İnekYALOVA’nın Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesi’nde, 77 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Kadastro Mahkemesi’nde açılan ve bu zamana kadar 25 hakimin, 50’den fazla avukatın değiştiği toplam 11 klasörden oluşan davanın 157’nci duruşmasından karar çıktı. Mahkeme, araziyi kullananan köylülerin lehine karar verdi. 77 yıl süren dava boyunca Türkiye'de neler oldu neler...
YALOVA’nın Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesi’nde, 77 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Kadastro Mahkemesi’nde açılan ve bu zamana kadar 25 h?kimin, 50’den fazla avukatın değiştiği toplam 11 klasörden oluşan davanın 156’ncı duruşmasında da karar çıkmadı. Dava hakim değişikliği nedeniyle ertelendi.
Yalova'nın Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesi'nde 76 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Kadastro Mahkemesi'nde açılan davanın 152'nci duruşmasına ölen 18 davalının torun ve torunlarının çocukları katıldı. Bugüne kadar 25 hakimin, 50'den fazla avukatın değiştiği ve 11 bin klasörden oluşan davanın 152'nci duruşması, yine hakim değişikliği nedeniyle ertelendi. Duruşmaya katılan davalı torunlarından 51 yaşındaki Ahmet Albayrak, davanın yıllardan bu yana sonuçlanmaması nedeniyle mağdur olduklarını anlatırken "Arazilerimiz ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunamıyoruz. Dava bitecek gibi de gözükmüyor. Elimiz kolumuz bağlı. Dedem yıllarca kararı bekledi. Sonra dayım bekledi. Sıra bize geldi. Nesilden nesile gidiyor ama netice bir türlü bulunmuyor. Ben Türkiye'de böyle bir dava olduğunu zannetmiyorum. Bu davadan bir karar çıkacağına ilişkin umudum yok" dedi. Işıl ARSLAN-Selahattin BUDAKOĞLU-DHA
#DavaYALOVA’nın Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesi’nde 76 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Kadastro Mahkemesi’nde açılan davanın 152’nci duruşmasına, ölen 18 davalının torun ve torunlarının çocukları katıldı. Bugüne kadar 25 hakimin, 50’den fazla avukatın değiştiği ve 11 klasörden oluşan davanın 152’nci duruşması, yine hakim değişikliği nedeniyle ertelendi.
Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy Beldesi’nde üç gün önce otomobilleri ile gezmek için evden ayrılan 76 yaşındaki Semih Öztürk ile 69 yaşındaki eşi Elif Öztürk’ten üç gündür haber alınamıyor. Bursa, Yalova, İstanbul ve Sakarya’dan gelen arama ve kurtarma ekipleri özel eğitimli köpeklerle Öztürk çiftini karadan, havadan ve denizden arıyor.
YALOVA’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez cami açılışı yaptı. Hayırseverler tarafından yaptırılan Akasya Evleri Camisinin açılışını yapan Prof. Dr. Görmez, "Mimarlarımız, üniversitelerimiz, mimarlık fakülteleri 80 sene camilere küstü. Cumhuriyet dönemine özgü bir cami mimarisi ihdas edemediler" dedi.