Konya'nın Ereğli ilçesinde yetiştirilen siyah havuçlar, 5 bin metrekare alanda kurulu fabrikada konsantre hale getirildikten sonra gıda renklendiricisi olarak kullanılmak üzere 25 ülkeye gönderiliyor. Fabrika müdürü, "Türkiye'ye özel bir ürün ve bu zinciri en iyi şekilde ulaştıran bir konumumuz var" diyor.
#Siyah Havuç- Türkiye'de sadece Ereğli'de üretilen, taze tüketimin yanında şalgam suyu ve konsantre sanayisi gibi birçok alanda kullanılan siyah havucun hasadı başladı - Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Soylu: "Her ne kadar şalgam suyu güney illerimizle özdeşleşmiş olsa da ham maddesi Ereğlimizdir, ilçemizde üretilen siyah havuçlardır" - "İlçedeki bir firmamız yıllık 6 bin ton konsantre üretiyor. Bunun yüzde 95'i başta İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ile Uzak Doğu'ya ihraç ediliyor"