İzmir’de, zatürre tedavisi gördüğü sırada 77 yaşında hayatını kaybeden Türkiye’de 1970 ve 1980’li yıllarda yaptığı bestelerle tanınan müzisyen Ergüder Yoldaş’tan geriye çok değerli eserler kaldığı ortaya çıktı. Babalarından kalan özel eşyalarını inceleyen çocukları, ünlü bestecinin yaşamının son anlarına kadar sürekli müzik eseri ürettiğini belirledi. Yoldaş’ın hemen piyasaya çıkmayı bekleyen 20 eserinin hazır olduğunu, 60’nın notalarının yazılı olduğunu anlatan müzisyen oğlu Tunç Devrim Yoldaş, "Bu eserler, raflarda kalmamalı" dedi.
#Ergüder Yoldaş BesteleriTÜRK makam müziğiyle popun en rafine bileşimleri arasında sayılan, ‘disco’ müziğini segâh makamıyla harmanladığı ‘Sultan-ı Yegâh’ ve ‘Elde Var Hüzün’ gibi unutulmaz bestelere imza atan bir dönemin efsane müzisyeni Ergüder Yoldaş, 77 yaşında hayata veda etti. 1991’den sonra uzun süre Büyükada’da gözlerden uzak inziva hayatı yaşamayı seçen Yoldaş, son dönemde İzmir’de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.
#Sultani YegahOnu ve yaptığı çalışmaları anlatmaya cümleler, sayfalar yetmez. 1971'de Olympia’da konser veren ilk Türk olan, Yunus Emre’yi dünyaya duyuran, 1973'te Bulgaristan'daki Uluslararası Altın Orfe Şarkı Yarışması'nda ikincilik ödülünü alan, 1977’de Polonya Sopot Uluslararası Müzik Festivali’nde dünya birinciliğini kazanan, ‘Hamlet’ karakterini canlandıran, Zeki Müren’in isteğiyle sahneye çıkıp şarkılar söyleyen, tiyatroda çok oyunda rol alan, beyaz perdede de adından söz ettiren, sanata katkılar sağlayan, oyuncu adaylarına eğitimler vermeye devam eden, tiyatronun kilometre taşlarından, değerli oyuncu Ayla Algan sohbet konuğum…
#Ayla AlganErgüder Yoldaş, 70 ve 80'li yılların çok önemli bir bestecisi. Türk popunun tıkandığı 80'lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini yarattı. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı.