Ülkemizde her 10 çiftten biri, çocuk sahibi olmakta problem yaşıyor. Tıp alanındaki gelişmelere paralel olarak da tüp bebek tedavilerinde her geçen gün yeni umutlar doğuyor. Tüm bu yöntemler tüp bebek tedavilerinde gebelik şansını oldukça artırabilen yenilikler olarak karşımıza çıkıyor.
#ANKARATüp bebek tedavisini, çiftlerin ve hekimin bir arada yürüttüğü bir takım çalışması olarak yorumlayabiliriz. Gebelik şansının artırılması için hem hekimin hem de hastaların üzerine düşen görevler vardır. Bunları kısaca şu şekilde özetleyebiliriz:
#Tüp Bebek TedavisiTüp bebek tedavisinde dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı. Yeni geliştirilen endometriyal mikrobiyom testler bebek sahibi olabilme yolunda tekrarlayan başarısızlıklar yaşamış ve nedeni bilinmeyen düşüklerle karşılaşmış çiftler için yepyeni bir umut ışığı oluyor.
#Bebek Sahibi OlmakToplumun en önemli yapısı olan aile kurumunu bir bebekle taçlandırmak birçok çiftin hayalini süslemekte. Bu hayaller ışığında birbiri ardına uygulanan tüp bebek tedavilerine rağmen karşılaşılan başarısız sonuçlar ise anne-baba olmak isteyen bireyleri derin üzüntüye boğmakta.
İstediği halde çocuk sahibi olamayan çiftlerin imdadına tüp bebek olarak da bilinen yardımcı üreme yöntemleri yetişiyor. Her 100 çiften 15’inin yaşadığı kısırlık sorununu aşacak yeni yöntemler tıp dünyasında heyecan yaratmaya devam ediyor. Kimi deneme aşamasında kimi rutin uygulamaya giren yöntemler, giderek daha fazla aileye anne-baba olma umudu ve şansı veriyor. Yazı dizimizde yüz güldüren ve gelecek vaat eden yöntemleri bulacaksınız.
#GazetehaberleriSao Paolo'nun gelişmiş mahallelerinden birinde apartmanların arasında bulunan yıkık dökük eski ev, hem gelip geçenlerin hem de mahalle sakinlerinin dikkatini çekiyordu. Evde yaşayan yaşlı kadın da tuhaflıklarıyla merak uyandırıyordu. Bir podcast sayesinde açığa çıkan gerçekler ise kimsenin tahmin edemeyeceği kadar karmaşık ve karanlıktı...
#BrezilyaYapılan araştırmalar 2018’de ilkokula başlayan çocukların yarısından fazlasının üniversiteyi bitirdiğinde şu an olmayan mesleklerde çalışacağını gösteriyor. 2018-2028 yılları arasında 2.5 trilyonluk bir potansiyel ekonomik etkiyle, 2.4 milyon iş pozisyonunun doldurulamayacağı tahmin ediliyor. Yeni kuşakların, kendilerini ait ve yetkin hissetmedikleri mesleklerde var olmak istememeleriyse bu açığın en büyük nedeni olarak görülüyor.
#ERA Kolejleri