Hollanda merkezli bilimsel dergi Applied Soft Computing, yılın en iyi makalelerini seçti. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Kahraman’ın ortak yazarı olduğu ve müşteri odaklı ürün tasarımını ele alan makale de ‘en iyi makale’ ödülünü almaya hak kazandı.
#İTÜYaşar Üniversitesi, dünyadan 749 üniversitenin girmeyi başardığı Times Higher Education (THE) Disiplinlerarası Bilimler kategorisinde yer alan Türk vakıf üniversiteleri arasında yedinci, Ege bölgesinde bulunan vakıf yüksek öğretim kurumları arasında ise birinci sırada yer aldı.
#AVRUPADAN HABERElsevier ve Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı. Çukurova Üniversitesi listede, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 23, “Yıllık Etki” kategorisinde ise 16 akademisyeniyle yer aldı.
#Çukurova ÜniversitesiAlınan yeni kararla 13 üniversiteye rektör ataması yapıldı. ODTÜ’de Prof. Dr. Verşan Kök’ün yerine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. İTÜ’de rektörlük görevini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal devraldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise yeniden atandı.
#RektörProf. Dr. Naci Görür deprem açıklaması ile son günlerde gündemin aranan isimlerinden biri oldu. Kahramanmaraş depreminin ardından Hatay ve Adıyaman illeri ile ilgili tahminlerinde de yanılmayan Naci Görür pek çok kişi tarafından takip ediliyor. Peki, Prof. Dr. Naci Görür kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Jeolog Naci Görür hayatı ve biyografisi...
#Naci GörürKanla canla verilen büyük istiklal mücadelesi sonunda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tam 98 yıldır eğitimden sanata, bilimden kalkınmaya birbirinden parlak başarılara imza attı. İşte Türk halkına gurur vesilesi olan, Cumhuriyet’in son eserlerinden sadece birkaçı...
#CumhuriyetVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi Murat Canayaz, röntgen görüntüleri üzerinden yapay zeka ve derin öğrenme uygulamalarını kullanarak korona virüsü teşhis eden çalışmasında yüzde 99.4 oranında başarı sağladı.
#Van Yüzüncü Yıl ÜniversitesiVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi Murat Canayaz, röntgen görüntüleri üzerinden yapay zeka ve derin öğrenme uygulamalarını kullanarak korona virüsü teşhis eden çalışmasında yüzde 99.4 oranında başarı sağladı.
#TürkSağlık alanında pek çok çalışmaya imza atan Özlem Kurt Azap, enfeksiyon hastalıkları alanında önemli görevlerde bulunmuştur. Hacettepe Üniversitesi'nden mezun olan Özlem Kurt Azap, Başkent Üniversitesi'nde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Peki, Özlem Kurt Azap kimdir? İşte, aldığı ödüller ve kitapları hakkında detaylı bilgiler
#Özlem Kurt AzapSon yıllarda diyetin, egzersizin, alışkanlıkların, uyku düzeninin ve yaşadığımız çevrenin genel sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin bilimsel çalışmaların sayısı hızla artıyor. Yaşam tarzımızın kanserden alerjilere, psikiyatrik bozukluklardan şeker hastalığına, solunum yolu rahatsızlıklarından cilt hastalıklarına kadar bir çok sağlık sorununa yol açtığını artık biliyoruz. Vücudun neredeyse tüm hücrelerini etkileyen yaşam şeklimiz, erkeklere özgü bir takım hastalıkların ortaya çıkışına da neden olabiliyor.
#ObeziteGüneş Enerjisi konusunda dünyanın en iyileri arasında gösterilen, bu konuda birçok kitap ve makale yayınlayan Prof. Martin A. Green, ODTÜ’nün 60. Yıl konuşmacıları kapsamında ODTÜ KKM’de “Fotovoltaik* (Güneş Pili) Teknolojisi: Gelecek için Güç Kaynağı” başlıklı bir konferans verdi. 60. yılı dolayısıyla, 2015 – 2016 yılı öğretim yılında alanında uzman birçok akademisyeni ağırlayan ODTÜ, Martin A. Green’in konferansıyla da “60. Yıl Konuşmacılar Dizisi”nin finalini yaptı.
#Güneş EnerjisiUluslararası yüksek öğretim derecelendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE) dünya üniversiteleri itibar listesini açıkladı. Global çapta en etkili üniversitelerin değerlendirildiği sıralamada geçen yıl 71-80 sıra bandında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 2015’te ilk 100’e giremedi.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ VE AKDENİZ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER DERNEĞİ (ATABDER) BAŞKANI PROF. DR. NAZIM ŞEKEROĞLU, II. AKDENİZ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER SEMPOZYUMU 22-25 NİSAN 2015 TARİHLERİNDE ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.