UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi), Türkiye'de vatandaşlara ve kurumlara resmi tebligatların elektronik ortamda iletilmesini sağlayan bir sistemdir. Tebligatlar, hukuk davaları, idari işlemler ve resmi bildirimler gibi konularda yapılır. UETS’ye kaydolmak için PTT şubelerinden veya resmi e-Devlet kapısı üzerinden elektronik tebligat adresi almak gerekir. Bu sistem, hızlı ve güvenli bir şekilde yasal bildirimlerin yapılmasını sağlar, zaman kaybını önler ve tebligat süreçlerini daha etkin hale getirir.
#UetsAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bugüne kadar 213 milyon 429 bin 761 adet e-Tebligat gönderildi. Bu kapsamda 7 milyar 136 milyon 589 bin TL kamu kaynağı, 7 bin 470 ton ise kâğıt tasarrufu sağlandı. Çevreci uygulama sayesinde 126 bin 990 ağaç kesilmekten kurtarıldı” dedi.
#Adalet BakanlığıAdalet Bakanlığı e-tebligat uygulamasını 2015’te ihtiyari kullanıma yönelik olarak başlattı. Uygulamanın faydaları üzerine Bakanlık, e-tebligat uygulamasını 1 Ocak 2019’dan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, özel hukuk tüzel kişilerine, noterlere, avukatlara, arabulucu ve bilirkişilere zorunlu hale getirdi.
#E-TebligatDezenformasyonla mücadeleyi hedefleyen internet haber sitelerini süreli yayın kapsamına alan düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Teklifle; gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Basın kartı resmi kimlik belgesi olarak kabul edilecek.
#TBMMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda tasarruf sağlanması için bir dizi karar aldı. Bu karara göre, taşıt alımları sınırlandırılacak ve bazılarının satışı gerçekleştirilecek. Cep telefonu faturalarına düzenleme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu kurumlarının lojman, arsa satın almaları gibi işlemlerin yapılmayacağını duyurdu.
#CumhurbaşkanıOHAL döneminde çıkarılan kararnameyle uygulanmayan iflas erteleme sistemini “uygulamada ortaya çıkan sorunlar ve kötüye kullanım” nedeniyle kaldırıp, tek işlemle şirket kurulması ve yatırım ortamının iyileştirilmesini hedefleyen 65 maddelik reform paketi dün TBMM’ye sunuldu.
#OHAL DönemiKULA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ ALİ KURTULUŞ: “UYGULAMAYA KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ, TİCARİ, ZİRAİ VE MESLEKİ KAZANÇ YÖNÜNDEN GELİR VERGİSİ MÜKELLEFİYETİ BULUNANLAR YANİ, KAZANÇLARI BASİT USULDE TESPİT EDİLENLERLE GERÇEK USULDE VERGİYE TABİ OLMAYAN ÇİFTÇİLER HARİÇ VE İSTEĞE BAĞLI OLARAK KENDİLERİNE ELEKTRONİK TEBLİGAT YAPILMASINI TALEP EDENLER İÇİN UYGULANACAKTIR.”