İkinci el araç piyasasından aylar süren durgunluk dönemi temmuz ve ağustos aylarında yerini hareketliliğe bıraktı. Ağustos ayında devri yapılan otomobil sayısı yüzde 11.2 artarak 613 bin 752 adede ulaştı. Uzmanlar, sıfır km araç fiyatlarının artmasının tüketici talebini ikinci ele yönlendirdiğini belirtti. Ancak son çeyrekte sıfır km araçlarda beklenen kampanyalar ikinci eli tekrar durdurabilir.
#İkinci ElEn düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
#Vergi KanunuTicaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak; bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermenin 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini bildirdi.
#KiralıkExpoHIS tarafından hayata geçirilen ve bu yıl “Dünyaya Bağlan” mottosu ile dördüncüsü düzenlenecek olan Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı 300’den fazla marka ve 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Mobilefest’in katılımcı sayısı açısından Avrasya bölgesinin en büyük teknoloji fuarı haline geldiğine dikkat çeken ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak, fuarın sınırları aşmak isteyen teknoloji firmaları için geniş bir ekosistem sunduğunu söyledi. Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında fuarda bu yıl Agora Fintech özel bölümünün de yer alacağını ifade eden Onak, bu sayede Türkiye’deki yenilikçi fintech ekosistemine global ortaklıklar için uygun zemin hazırlanacağını belirtti.
#Sponsorlu İçerikTürkiye'den 30’u aşkın fintek şirketi, Türk-Arap Ekonomik Forumu’na katıldı. Forumda iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi yönünde açıklamalar yapıldı. Forumda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türk-Arap iş birliğinin iki ülke açısından önemini vurgularken, hızla ilerleyen bu ticari iş birlikteliklerinin daha ileri seviyeye taşınması gerektiğini dile getirdi.
#FintekOnline alışveriş hiçbir zaman bu kadar kolay olmamıştı. Evet, aralarından seçim yapabileceğimiz çok sayıda seçenek var. Ama internette emniyetli ve güvenilir bir satıcı bulmanın biraz göz korkutucu olduğu da bir gerçek. Tüketiciler olarak, güçlükle kazandığımız paramızı saygın bir yerde harcamak istiyoruz. Ancak bu kadar çok seçenek mevcutken, hangi sitelere güveneceğimizi bilmek her zaman kolay olmuyor. Özellikle de söz konusu elektronik ve teknoloji ürünleri olduğunda…
#Sponsorlu İçerikTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son zamanlarda ilgili mevzuatın gerektirdiği izin ve yetkiler olmadan bir kısım işletmeler ve kişiler tarafından para transferi ve fatura ödemeleri hizmetlerine aracılık edildiği yönünde şikayetler alındığını belirterek, “Ödeme hizmeti sunmaya yetkili olduğu kesin tespit edilemeyen kişilere itibar edilmemesi ve bunlar aracılığı ile herhangi bir ödeme yapılmaması gerekmektedir” uyarısını yaptı.
#GazetehaberleriKripto paralar ile ilgili olarak uyarı niteliğinde yapılan açıklamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Son açıklamalar ABD ve İngiltere'den geldi. Açıklamaların sayısında yaşanan artışın nedenlerini hurriyet.com.tr'ye yorumlayan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan yatırımcılara da kritik uyarılarda bulundu.
#BitcoinBorsa İstanbul Pay Piyasası'nda ilk defa işlem görmek üzere en az yüzde 20 oranında halka arz edilen şirketler için 2 puanlık kurumlar vergisi indirimi uygulanmasına yönelik kuralların belirleneceği düzenlemenin yakında yayımlanması bekleniyor.
#Borsa İstanbulTüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun rağbet gören kripto paralarla ilgili kritik bir karar alındı. Merkez Bankası, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmasını engelleyen bir yönetmelik yayınladı. Buna göre, kripto varlıklar ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.
#Resmi GazeteSon dakika haberine göre; Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
#SGKÖdeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun uyarınca Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği'nin organları, görev ve yetkileri ile çalışma ilke, usul ve esasları belirlendi.
#Türkiye Ödeme Ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği