Avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınması genellikle egzama, cilt kuruluğu ve diyabet gibi hastalıkların belirtilerindendir. Sürekli karbonhidrat tüketen kişilerde avuç içi yanması görülmektedir. Sürekli karbonhidratla beslenme nedeniyle avuç terlemeleri oluşur. Avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınması neden olur? Avuç içi neden kaşınır ve ne yapılır? Ayrıntılarını sizler için derledik.
Egzama, ellerde, kollarda ve yüz gibi cildin hemen her yerinde görülebilmektedir. Her hastalıkta olduğu gibi egzamada da farklı varyasyonlar bulunabilmektedir. Atopik dermatit, Alerjik kontakt dermatit, İrritan kontakt dermatit bunlardan bazılarıdır. Peki, bulaşıcı bir hastalık olmayan egzamaya iyi gelen tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#DoktorKorona virüs salgını nedeniyle kişisel temizlik açısından büyük önem taşıyan dezenfektanların yanlış kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Ünsal Tank, “Gereksiz yere çok fazla kullanıldığında cilt sağlığı açısından ciddi zararlar meydana gelebilir” dedi.
#DezenfektanKoronavirüs salgını nedeniyle sık kullanılan dezenfektan gibi alkol bazlı temizleyicilerin, el egzamasına yol açabileceğini belirten Dermatolog Doç. Dr. Bengü Gerçeker Türk, kronikleşmesi durumunda egzamanın vücuda yayılabileceğini söyledi, önerilerde bulundu.
#EgzamaDermatolog Doç. Dr. Bengü Gerçeker Türk, Corona Virüs salgını nedeniyle sık kullanılan dezenfektan gibi alkol bazlı temizleyicilerin, el egzamasına yol açabileceğini belirterek, kronikleşmesi durumunda vücuda yayılabileceğini söyledi.
#DermatologDermatolog Doç. Dr. Bengü Gerçeker Türk, Corona Virüs salgını nedeniyle sık kullanılan dezenfektan gibi alkol bazlı temizleyicilerin, el egzamasına yol açabileceğini belirterek, kronikleşmesi durumunda vücuda yayılabileceğini söyledi.
#İzmirCovid-19 salgını ile uğraştığımız şu günlerde dikkat etmemiz gereken en önemli iki nokta; el hijyeni ve maske takmaktır. İzole kalarak, evde kalarak, gereksiz yere dışarı çıkmayarak hem kendimizi hem de yakın çevremizi virüsten koruyabiliriz. Eğer dışarı çıkmak gerekiyorsa el temizliği ve hijyeni önem kazanmaktadır.
#Egzama“COVID 19 pandemisinin yayılmasını önlemenin en önemli yolu el hijyenidir” diyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “El yıkama esnasında mümkünse el ve bileklerdeki tüm takılar çıkarılmalıdır. Antibakteriyel içerikli sabunlar yerine renksiz ve kokusuz sabunlar tercih edilmelidir” dedi.
#KoronavirusAlerjik deri hastalıkları arasında serum hastalığı, Quincke ödemi, kurdeşen, egzama, kontakt dermatit sayılabilir. En sık rastlanılan deri hastalığı egzamadır. Egzama, zamansız uygulanan bir ilaç yüzünden de ortaya çıkabilir (kükürt, civa, antihistaminikler, sülfamitler, penisilin, vb. ile yapılmış tozlar ya da merhemler). Ev kadınlarında görülen egzama (el egzaması) çamaşır suyundaki potasyum bikromata, çeşitli çamaşır sularına, hatta lastik eldivenlere bağlıdır.
#EgzamaGünümüzde sık rastlanan cilt hastalıklarının başında egzamalar geliyor. Değişik tipleri olan egzamaların bazı türleri soğuk havalarda yaygınlaşıyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Utaş, bazen günlük yaşamı etkileyecek kadar şiddetli seyir gösterebilen bu hastalıktan basit önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu söylüyor; atopik egzamayı tetikleyen başlıca nedenleri ve alınabilecek önlemleri sıralıyor.
#Egzama TedaviEgzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
#EgzamaÜlkemizde de çok yaygın olarak görülen egzama hastalığı, farklı tipleri olan yaygın kaşıntılı bir cilt rahatsızlığıdır. Deriden tırnağa, genital bölgeden ağız içi dahil olmak üzere egzama türünü vücudun her alanında görmemiz mümkün. Vatandaşlar özellikle, egzama hastalığının belirtilerini ve neden olduğuna dair internette araştırma yapıyor? Peki egzama nedir? Egzama kimlerde görülür? Egzamanın belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?
#EgzamaSoğuk havanın etkili olduğu bugünlerde, vatandaşların cilt hastalıklarına karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. Özel bir hastanede görevli deri hastalıkları uzmanı Dr. Tuğba Türker, güneşin etkisinin azalıp, soğuk havaların başlamasıyla, deride döneme özgü bir takım fizyolojik değişimlerin gözlenebileceğini ya da bazı deri hastalıklarının artabileceğini söyledi.
Sizce 50 yaşını geçmiş birinin âşık olması mümkün mü? Kimine göre asla, kimine göre ise aşkın yaşı olmaz. “Torun torba sahibisin, bu yaşta utanmıyor musun aşk meşk peşinde koşmaya?” cümlelerine inat karnında uçuşan kelebekleri hisseden pek çok insan, aşkını her yaşta dolu dizgin yaşıyor. Biz de Bir Sorudan Fazlası'nın bu bölümünde, aşkı 50’sinden sonra bulan insanların kalpleri ısıtan hikayelerini dinledik.
#Aşk