Türkiye Fırıncılar Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam geleceğine ilişkin iddialara yönelik olarak "Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin Aralık'ta 7.50 TL olacak demesi gerçek dışıdır" dedi.
#EkmekEkmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, koronavirüs salgınına karşı hijyen açısından ekmeklerin kağıt ambalajla satılması gerektiğini belirterek, "Bu uygulamayı halihazırda sürdürdüğümüz yerler mevcut. Kağıt ambalaj sayesinde hem ekmeğe çıplak elle dokunmanın önüne geçiliyor hem de ekmeğin ömrü iki kat uzuyor." dedi.
#Corona VirüsAlışverişlerde kullanılan plastik poşete para ödemek istemeyen uyanık tüketici Antalyalı fırıncıyı kızdırdı. Bazı tüketicilerin marketten alışveriş yapıp fırından poşet istediğini kaydeden Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “Poşet paralı oldu ucu yine bize dokundu. Marketten süt, yumurta alan soluğu fırında alıyor. 1 ekmek alıp diğer malzemeleri de ekmek poşetine koyuyor” dedi.
#AntalyaEkmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, fırınlarda naylon poşetin ücretli olmasını ve İstanbul'un bazı ilçelerinde sürdürülen kağıt ambalajın kullanılması gerektiğini belirterek, "Ekmeğe zarar vermeyen ve geri dönüşümü kolay kağıt ambalaj kullanılması hem atıkları önlüyor hem de ekmeğin bayatlama süresi iki kat uzatıyor" dedi.
#Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası