Ekmek Israfı haberleri sayfasında Ekmek Israfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 295 Ekmek Israfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Her ne kadar tüketimini sınırlamaya çalışsak da ekmek yemeden duramıyoruz. Hatta çoğu zaman gözümüz duymuyor ve ihtiyaçtan fazlasını alabiliyoruz. Fazla ekmek zamanında tüketilmediği zaman tazeliğini kaybediyor ve küfleniyor. Küflenen ekmeklerin tüketilmesi ise sağlığa çok zararlı. Peki, hem ekmek israfını önlemek hem de küflenmesine engel olmak için nelere dikkat etmemiz gerekir.
#Ekmek İsrafıTürkiye’de günde 6 milyon ekmek çöpe atılıyor. Çöpe atılan ekmeklerle 4,7 milyon kişinin günlük ekmek ihtiyacı karşılanabilir. Bir yılda israf edilen 2,1 milyar adet ekmek, Türkiye’nin 23 günlük ekmek ihtiyacı kadardır. Mikrofon Sende 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde vatandaşlara ekmek tüketim alışkanlıklarını ve artan ekmekleriyle ne yaptıklarını sordu. İşte cevapları…
#HtvmikrofonsendeTicaret Bakanlığınca açıklanan Türkiye İsraf Araştırması'na göre, haftada ortalama 2 ekmek israf edilirken, vatandaşların cep telefonu değiştirme sıklığı ortalama 3,7 yıl oldu. Araştırmaya göre, finansal tasarruf yapanların oranı yüzde 38,1'e yükselirken tasarruflar banka mevduatı yerine altına kaydı.
#İsrafTürkİye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, toplu tüketim yerleri olan hastane, yatılı okul, askeri birlik ve öğrenci yemekhanelerinde ‘ekmek israfı önleme planları’ oluşturulması ve hayata geçirilmesi, üretimin talebe göre planlanması, raf ömrü uzun, kaliteli ekmek üretilmesi, ekmeklerin fırında veya satış yerinde uygun koşullarda saklanmasının sağlanması gerektiğini bildirdi.
#GazetehaberleriTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıdada kayıp ve israfı önlemeye yönelik kampanyayı belediyeler üzerinden geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini belirterek, "Tarımsal kooperatifi bulunan belediyelerimizden tarlada ürün bırakmama prensibine sıkı sıkı sarılmalarını istirham ediyoruz." dedi.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir PakdemirliHer ne kadar tüketimini sınırlamaya çalışsak da ekmek yemeden duramıyoruz. Hatta çoğu zaman gözümüz duymuyor ve ihtiyaçtan fazlasını alabiliyoruz. Fazla ekmek zamanında tüketilmediği zaman tazeliğini kaybediyor ve küfleniyor. Küflenen ekmeklerin tüketilmesi ise sağlığa çok zararlı. Peki, hem ekmek israfını önlemek hem de küflenmesine engel olmak için nelere dikkat etmemiz gerekir.
#Ekmek İsrafıTürkiye’de günde 6 milyon ekmek çöpe atılıyor. Çöpe atılan ekmeklerle 4,7 milyon kişinin günlük ekmek ihtiyacı karşılanabilir. Bir yılda israf edilen 2,1 milyar adet ekmek, Türkiye’nin 23 günlük ekmek ihtiyacı kadardır. Mikrofon Sende 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde vatandaşlara ekmek tüketim alışkanlıklarını ve artan ekmekleriyle ne yaptıklarını sordu. İşte cevapları…
#HtvmikrofonsendeBelçika’nın ünlü unlu mamüller markası La Lorraine, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. 5 yıl önce girdiği Türkiye pazarına, 2016 yılında Manisa’da hayata geçirdiği 58.000 m2’lik fabrikasındaki günlük 80 ton üretim kapasitesi ile dünyanın en seçkin lezzetlerinden oluşan reçeteleriyle ürettiği lezzetli ekmek, kruvasan ve çörekleri Türkiye pazarına sunan şirket, geleneksel Türk hamur işlerini de dünyaya ihraç etmeye başladı.
#İzmirTicaret Bakanlığınca açıklanan Türkiye İsraf Araştırması'na göre, haftada ortalama 2 ekmek israf edilirken, vatandaşların cep telefonu değiştirme sıklığı ortalama 3,7 yıl oldu. Araştırmaya göre, finansal tasarruf yapanların oranı yüzde 38,1'e yükselirken tasarruflar banka mevduatı yerine altına kaydı.
#İsrafElektriğine yetişmek için 20 Keban Barajı gerekiyor, sadece 42 günde Sapanca Gölü kadar su kullanıyor, yılda 1 milyondan fazla inek yiyor, her gün 18 bin ton evsel atık çıkarıyor... Rakamlar korkutucu! Türkiye’nin zaten sınırlı kaynaklarını tek başına İstanbul tüketiyor!
#İstanbulİsraf edilen ekmeğin günde 5 milyonu geçtiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde günde üretilen ekmeğin yüzde 5,4’ü israf ediliyor. Bu israfın 3 milyonu fırınlarda, 1,4 milyonu hanelerde, 0,5 milyonu personel ve öğrenci yemekhanelerinde israf ediliyor” dedi.
#Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Konfederasyonu