Her ne kadar tüketimini sınırlamaya çalışsak da ekmek yemeden duramıyoruz. Hatta çoğu zaman gözümüz duymuyor ve ihtiyaçtan fazlasını alabiliyoruz. Fazla ekmek zamanında tüketilmediği zaman tazeliğini kaybediyor ve küfleniyor. Küflenen ekmeklerin tüketilmesi ise sağlığa çok zararlı. Peki, hem ekmek israfını önlemek hem de küflenmesine engel olmak için nelere dikkat etmemiz gerekir.
#Ekmek İsrafıBirçok kişi tarafından her öğünde tüketilen ekmek, en temel karbonhidrat kaynaklarının başında gelir. Yoğun olarak tüketilmesinden dolayı genellikle ihtiyaçtan fazla alınan ekmekler, uygun olmayan saklama koşullarında kısa süre içinde tazeliklerini kaybeder. Ekmeklerin saklanması sırasında yaşanan bir diğer problem de küf oluşumudur. Küflenen ekmeklerin tüketilmesi sağlık açısından sakıncalı olduğu için küflenmeye karşı gerekli önlemlerin alınması gerekir.
#Ekmeği Saklama Yolları