Ekber ve erşed sistemi Osmanlı döneminde uygulanan bir sistemdir. Bu sistem şehzadelerle yani padişah oğullarıyla ilgilidir. Sistemin uygulanması tarihte bazı kolaylıklar sağladığı gibi olumsuzlukları da söz konusu olmuştur. Ekber ve erşed sisteminin de uygulanmasının belirli bir amacı vardır. Uygulama amacından bir tanesi içteki taht kavgalarını engellemektir. Sistem bu konuda başarılı da olmuştur. İşte, ekber ve erşed sistemi nedir, kim başlatmıştır, maddeler halinde neden uygulanmıştır ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Ekber Ve Erşed SistemiYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) de sona erdi. Alan yerleştirme puanının yüzde 60’ını oluşturan AYT ‘de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri Testlerinden toplam 160 soru soruldu. Saat 10.15 itibariyle başlayan sınav 180 dakika sürdü. Türkiye genelinde 2 milyon 56 bin 512 adayın başvurduğu AYT sorularını uzmanlar değerlendirdi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıII. Ahmed, Osmanlı İmparatorluğunun 21. padişahıdır. 25 Kasım 1643 yılında İstanbul'da doğan II. Ahmed, dört yıl kafes hayatı yaşadı. Kardeşi II. Süleyman böbrek yetmezliğinden dolayı vefat edince tahta geçti. Hükümdarlığı sadece 4 yıl sürse de özellikle ekonomi alanında yaptığı yenilikler dolayısıyla halk tarafından en çok sevilen padişahlardan biri oldu. II. Ahmed kimdir, padişahlık yaptığı dönemde hangi olaylar yaşandı? Sizin için araştırdık.
#II. Ahmed Kimdir?