Ek puanlı yerleştirme, YKS 2024 tercih dönemi öncesi merak edilen konulardan biri oldu. Ek puanlı yerleştirme, lise eğitimine paralel bir bölüm tercih edenler için tanınmaktadır. Peki ek puanlı yerleştirme nedir? Ek yerleştirme puanı nasıl kullanılır? İşte ek puanlı yerleştirme hakkında merak edilenler...
#Ek Puanlı Yerleştime Nedir17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve 20 Temmuz’da sonuçları açıklanan YKS tercih dönemi başladı. YKS ek puanlı yerleştirme bölümleri ile ilgili araştırmalar da bu bağlamda artışa geçti. Tercih yapan adaylar, hayatını belirleyecek bu kararda en doğru tercihi yapmak için titizlikle hareket ediyor. Ek puanlı yerleştirme nedir? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. İşte 2023 YKS tercihlerinde yer alan ek puanlı yerleştirme ile ilgili merak edilen detaylar…
#Ek Puanlı YerleştirmeEk puanlı yerleştime, YKS 2022 tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından merak edilen konulardan biri oldu. Ek puanlı yerleştime, lise eğitimine paralel bir bölüm tercih edenler için tanınmaktadır. Peki ek puanlı yerleştime nedir? Ek yerleştirme puanı nasıl kullanılır? İşte ek puanlı yerleştirme hakkında merak edilenler...
#Ek Puanlı Yerleştime NedirYKS tercih heyecanı başladı. Bu süreçte merak edilen konularından biri de tercih kodu oldu. Adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri belirleyip, bu programları kodları, isimleri, bağlı oldukları üniversite ve fakülteleri tercih sırasına göre yazacak. Peki tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur?
#Tercih Kodu NedirEk puanlı yerleştirme puanı, ÖSYM'nin YKS puanlarını açıklanmasının ardından araştırılan konu olmaya başladı. Ek puanlı yerleştirme puanı, adayın lise eğitimine paralel olarak üniversite bölümü tercih etmesi sonucu devreye girmektedir. İşte, ek puanlı yerleştirme puanı nedir sorusunun cevabı ve merak edilen bazı bilgiler
#Ek Puanlı YerleştirmeEk puanlı yerleştirme puanı, sonuç sayfasında yer alması ve tercih kılavuzunda listelenmesi nedeniyle merakla araştırılıyor. Sonuçların açıklanmasının akabinde şu ana kadar pek çok adayın merakla araştırdığı konular arasında yer alan ek puanlı yerleştirme süreci, tamamıyla tercihe göre devreye girmektedir. Peki, ek puanlı yerleştirme puanı nedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Ek Puanlı YerleştirmeEk puanlı yerleştirme puanı, ÖSYM'nin YKS puanlarını açıklanmasının ardından en çok araştırılan konulardan olmaya başladı. Ek puanlı yerleştirme puanı, adayın lise eğitimine paralel olarak üniversite bölümü tercih etmesi sonucu devreye girmektedir. İşte, ÖSYM’ye göre ek puanlı yerleştirme puanı nedir sorusunun cevabı ve ek puanlı yerleştirme hesaplama 2021.
#Ek PuanEk puanlı yerleştirme puanı, ÖSYM'nin YKS puanlarını açıklanmasının ardından araştırılan konu olmaya başladı. Ek puanlı yerleştirme puanı, adayın lise eğitimine paralel olarak üniversite bölümü tercih etmesi sonucu devreye girmektedir. İşte, ek puanlı yerleştirme puanı nedir sorusunun cevabı ve merak edilen bazı bilgiler
#Ek Puanlı YerleştirmeÜniversite tercihleri 14 Ağustos’ta sona erecek. Öğrenciler, ‘Hangi bölümü tercih etmeliyim?’ diye düşünürken, üniversiteler de kimi uygulamalarıyla adayları çekmeye çalışıyor. Özellikle vakıf üniversiteleri arasında asgari ücretin üç katı burs veren de var, tüm öğrencilerini tam burslu alan da.
#GazetehaberleriYKS için ön bilgi amacı taşıyan tercih kılavuzu, 3 Temmuz Salı akşamı öğrenciler ve eğitimcilerin erişimine açıldı. YKS'nin sona ermesiyle birlikte ilk açıklamada bulunan Prof. Dr. Mahmut Özer, soru iptalinin olmadığına vurgu yaptı. YKS yerleştirme kılavuzu ve kontenjanlar için ise ilk bilgiler yayımlandı. İşte, YKS kılavuz bilgileri ve sınav süreci hakkında Başkan Mahmut Özer'den açıklamalar
#YKSMeslek lisesinde okurken günde 2 saat uykuyla idare edip çok çalışarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Nuriye Kalkmaz’ın, ÖSYS belgelerinde sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. ‘Sınav başarısı’nın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da kabul edilen Nuriye, aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazanmış.
#ÖSYMÖSYM'nin puan hesaplamasına ilişkin yaptığı hata sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir dün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Demir, "İlgili personelin kasıt taşımayan dikkatsizlikleri sonucu ortaya çıkan yerleştirme hatası nedeniyle ÖSYM'nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım" diye konuştu. ÖSYM Başkanı Demir'in istifası sosyal medyada sadece Türkiye'de değil dünyada gündem oldu. Twitter'da adeta mesaj yağdı, Ömer Demir dünya çapında TT (Trending Topic) oldu.
#ÖSYMÖSYM, LYS tercih sonuçlarını güncelledi. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemindeki hatadan dolayı üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere ait güncel verilerin, YÖKSİS'ten indirilerek, gerekli işlemlerin yapılması istendi. İşte konuya dair detaylar ve YÖKSİS giriş sayfası!
#LysÖSYM 2017 ÖSYS’de ikinci kez yanlış hesaplama yaparak özür diledi. Adayların ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın dikkate alındığı tespit edildi. Güncellemeyle 1110 adayın yerleştirmesi değişti. 1628 aday daha önce bir programa girmemişken yerleşir duruma geldi, bir bölümü kazanan 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir bölüme yerleşemedi.
#GazetehaberleriÖSYM’den puan hesaplamasında hata yapıldığıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, "Tablo 6-C’nin ekindeki okullardan mezun olan adayların ek puansız yerleştirme puanları kullanıldı. 1110 adayın yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, daha önce bir programa yerleştiği açıklanan 1499 aday herhangi bir programa yerleşmemiştir" denildi.
#ÖsymLYS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih maratonu başlayacak. Tercih konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok noktaya dikkat çeken uzmanların önerilerine kulak verin: Sonuçları çok iyi okuyun. Ön lisans ve lisansta tercih yaparken puanları değil başarı sıralarını dikkate alın. 2017 ÖSYS Kılavuzunu mutlaka inceleyin.
#LYSEk yerleştirme nedir sorusu, tercih döneminin başlaması sonrası araştırılmaya başlandı. Üniversite tercihleri için önemli bir yere sahip olan ek yerleştirme, normal tercih döneminde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için fırsat doğuracak. Peki, ek yerleştirme nedir ve nasıl yapılır? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler
#Ek YerleştirmeÖSYM, 15 vakıf üniversitesinin kapatılmasının ardından tercih kılavuzunu güncelledi. Kılavuzda yer alan Tablo-3, Tablo-4 ve Tablo-5’ten kapatılan yükseköğretim kurumları çıkartıldı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda ‘kimya’ alanında alınan dereceler için ‘tıp programı’ eklendi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin kontenjanları yeniden düzenlendi.
#ÖSYMSınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#SınavÖSYM, adaylara ön bilgi vermek amacıyla üniversite tercih kılavuzunu internet sitesinde yayınladı. Buna göre tercihler 15-25 Temmuz arasında yapılacak. LYS puanlarının ve yerleştirme sonuçlarının açıklanması konusunda bir tarih vermeyen ÖSYM’nin yayınladığı kılavuza göre, herhangi bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar 2-6 Eylül arasında kayıt yaptırabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) gireceklerden, uluslararası bilim olimpiyatlarında, proje yarışmalarında, spor, kültür ve güzel sanatlarla ilgili uluslararası yarışmalarda elemelerden geçerek Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan öğrencilere “ek puan” verecek.
Zorlu maraton geride kaldı. Şimdi sıra üniversiteye adım atmakta. Bunun yolu da doğru tercihten geçiyor. Bu haftanın gündemi "tercih" olacak. Bu konuda uzmanlar, adaylara ipuçları veriyor. Tercihlerinizi yaparken, hangi yolu izlemeniz, nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda onların uyarılarını okuyun.