DEAŞ’ın 2015’te Ankara Tren Garı’na yönelik canlı bomba saldırısında can veren üniversiteli Ebru Mavi’nin ölümüne ilişkin İçişleri Bakanlığı, 324 bin 989 TL maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. Bakanlık, bir aylık ödeme süresine rağmen tazminatı yatırmayınca avukat Hadi Cin, icra işlemi başlattı. Ancak sonuç alamayan avukat Cin, üç ayrı davada daha tazminat ödenmesinin ‘ödenek’ gerekçesiyle beklediğini savundu.
#GarBaşbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin açıkladığı son rakamlara göre Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 95'e yükseldi. Açıklamada "10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir." dendi.
#AnkaraOECD’ye göre halen 2 milyar insanı temsil eden Z kuşağı, yakın zamanda işgücünün yaklaşık yüzde 30’unu oluşturacak. Bu gerçek şirket yönetimlerine ezber bozan kararlar aldırsa da iş dünyasının içinde bulunduğu yetenek sorununun tek muhatabı Z kuşağı değil. Dört kuşağın bir arada çalıştığı bir dönemden geçilirken tek bir formülle bu çıkmazı aşmanın bir yolu yok. Uzmanlar artık terzi işi insan kaynakları yönetiminden bahsediyor. Şirketlerin sürdürülebilirliği için yetenek mühendisliğinin şart olduğunu anlatıyorlar. Kilit kelimeler ise esneklik, sürekli yenilenme, güven, anlayış, kapsayıcılık, samimiyet.
#Yasemin SALİH‘Havlu heraketi’yle gündeme gelen özel beach’lerdeki şezlong ücretleri el yakarken, Hürriyet halk plajlarındaki ‘tarife'yi araştırdı. Bodrum’da 83 halk plajından 80’inde şezlong ve şemsiye ücreti alınmıyor. Kuşadası’nda da 401 bin 12 metrekarelik plajda ücret talep edilmiyor. Çeşme’deki halk plajlarına giriş ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye 200 TL.
#Halk PlajlarıHürriyet Lezzetli Hayat’ın düzenlediği şef buluşmalarının ilki Raffles Teras’ta gerçekleşti. 1 Michelin yıldızlı Teruar Urla’nın şefi Osman Serdaroğlu’nun bu gece için hazırladığı özel menü sakız enginardan Macahel ballı peynir brüle’ye konuklarımızı mest etti.
#Şef BuluşmalarıTürkiye’nin ve dünyanın en ünlü şefleriyle siz okurlarımızı bir araya getireceğimiz Chef’s Table yemeğimiz 22 Mayıs Çarşamba akşamı Raffles İstanbul’da gerçekleşecek. Urla’nın 1 Michelin yıldızlı restoranı Teruar Urla, Hürriyet Lezzetli Hayat Chef’s Table için ilk kez İstanbul’da yemek pişirecek.
#Gastronomi Kazanında Kaynayanlar