Kalp krizi ve felç riskinizi artıran yaygın bir rahatsızlığınız olabilir ve bunun farkında bile olmayabilirsiniz… İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre sağlıklı yetişkinlerin dörtte birinden fazlasında teşhis edilmemiş kalp kapakçık hastalığı olduğu ortaya çıktı. Peki kalp kapakçık hastalığı nasıl ortaya çıkıyor? Hangi önlemleri almak gerekiyor? Prof. Dr. Harun Arbatlı, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkGeçtiğimiz hafta korkutucu bir şekilde koronavirüs vakalarında yeniden zirveyi gören Çin'de enfesliyon sayılarının düşüşe geçtiği görüldü. Ancak uzmanlar 'Sıfır-Kovid' politikası nedeni ile insanların bağışıklıklarının düşük olduğunu belirtiyor ve önümüzdeki günlerde büyük bir enfeksiyon dalgasının kapıyı çalmasından endişe ediyor.
#Çin2 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya son günlerde kuş gribi paniği yaşanıyor. İngiltere'den gelen haberler sonrası dünya bir kez daha alarma geçmiş durumda. İngiliz profesör en kötü senaryoyu açıkladı ve 'Hiçbir doğal korumamız yok' sözleri ile kış ayları için uyarıda bulundu.
#Kuş GribiOmicron'un BA.4 ve BA.5 olarak adlandırılan alt varyantları nedeni ile vaka sayılarında ciddi bir artış yaşayan İngiltere'de 19 Temmuz günü koronavirüs kaynaklı ölümlerde rekor kırılırken bir haftada yüzde 68'lik bir artış yaşandı. Uzmanlar ani artışın arkasındaki nedeni öğrenmek için harekete geçti.
#Koronavirüs“Koronavirüs pandemisi ne zaman son bulacak?”, “Eski yaşantımıza ne zaman geri döneceğiz?” gibi sorular salgın hayatımıza girdiği andan itibaren en çok duyduğumuz sözler. Geçen iki yıllık süreçte çok zorlu günlerden geçmiş olsak da tünelin ucundaki ışık görünüyor gibi… Hem Türkiye’de hem de dünyanın pek çok ülkesinde kısıtlamalar kalkarken, maske kullanımı da gevşetildi. Peki bahar ve yaz aylarında bizi neler bekliyor? 'Artık pandemi bitiyor' diyebilir miyiz? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı
#KoronavirüsUzmanlar, koronavirüs atlatan çocuklarda görülen koku ve tat alma bozukluğunun çocuklarda yemek seçme ve yeme bozukluklarına neden olabileceğini belirtiyor. Uzmanlar 'parozmi' denilen belirtinin ergenlik yaşında ilk kez görüldüğünü duyurdu.
#KoronavirüsDünya 2019'dan beri koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyor. 'Eski normal'lerimizi geride bırakmamıza neden olan virüs ile ilgili hala bilmediğimiz pek çok şey var. Onlardan birisi de virüsü kaptıktan sonra yaşanan koku kaybının neden uzun süre geri gelemediği. Bu gizemi çözdüğüne inanan bilim insanları buldukları 'çözüm'ü kanıtlamak için harekete geçti.
#KoronavirüsKoronavirüsün gerek hastalık süresince gerekse iyileştikten sonra vücudumuzda hasarlar bırakabildiği hem bilim insanları tarafından açıklandı ve yaşanan vakalarla kanıtlandı. Bu hasarların kalıcı olmaması için harıl harıl çalışan tıp dünyası en sık rastlananlardan biri olan 'koku kaybı' durumunu ortadan kaldırabilecek bir tedaviyi dünyaya müjdeledi.
#Koronavirüsİngiltere hükümeti ve sağlık bakanlığı ülkenin koronavirüs mücadele planıyla ilgili verdikleri kararlar yüzünden hem şaşkınlık yaratıyor hem de eleştiri oklarının hedefi oluyor. Ülkede Delta varyantı kaynaklı vaka artışları sürerken flaş bir karar imza atıldı ve çift doz aşı olmuş vatandaşların Kovid-19 temaslısı olsalar da karantinaya girme zorunlulukları ortadan kalktı.
#İngiltereKedici Veteriner Hekimleri Derneği (KedVet) Başkanı Dr. Tarkan Özçetin, İngiltere ve ABD’deki kedi ve köpekleri COVID-19 aşısı yaptırılması gerektiği yönündeki makalelere değinerek, “Herkesin içi rahat olsun. COVID-19, bugüne kadar kedi veya köpekten insanlara geçmedi, geçmiyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (DHSÖ) verilerine göre bunun aksini kanıtlayan hiçbir bilimsel çalışma veya vaka bildirimi yapılmadı” dedi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını başladığından beri evcil hayvanlarıyla yaşayan insanların zihnini kurcalayan soruya İngiliz ve ABD'li bilim insanlarından yanıt geldi. Kovid-19 virüsünün bulaşabildiği evcil hayvanların da insanlar gibi aşılanması gerekebilir...
#Bilim İnsanlarıKoronavirüse yakalanmış birinin iyileştikten sonra yeniden yakalanması mümkün mü? Neden bazı insanlar hastalığı daha ağır geçiriyor? Aşı işe yarayacak mı? Koronavirüse yakalanıp iyileşen kişilere bağışıklık belgeleri verilerek işe dönmelerini sağlamak mümkün mü? Uzun vadede virüse karşı hangi tedbirler alınabilir, virüsle nasıl yaşanır?
#KoronavirüsCOVID-19 nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’ın durumu yakından izleniyor. Dün başbakanlıktan yapılan açıklamada Johnson’ın zatürre olmadığı, kendi kendine nefes alıp verebildiği, ancak oksijen desteği sağlandığı belirtildi.
#GazetehaberleriDünyanın en kurak ve ıssız yerlerinden ‘ölümcül’ Sahra Çölü’nde yedi yıllık bir araştırma gerçekleştiren İngiltere’nin East Anglia Üniversitesi bilim insanları, çölde kurulmuş eski bir medeniyetin izlerine rastladılar. Live Science dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bilim insanlarının bölgede bulduğu taş parçaları, gömülmüş insan bedenleri ve çizimler, binlerce yıl öncesine dayanıyor.
#Gazetehaberleri