GİB çöktü mü sorusu, E-Fatura üretimi yapamayan işletmeler ve E-İrsaliye çıktısı alamayan kuruluşlar tarafından merakla araştırılıyor. Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından koordine edilen E-Fatura sistemi, işletmeler tarafından kullanımı zorunlu tutulan bir uygulama olması dolayısıyla büyük önem arz ediyor. Peki, GİB çöktü mü? E-İrsaliye ve E-Fatura sistemi neden çalışmıyor? İşte, o detaylar
#Gib Çöktü MüHazine ve Maliye Bakanlığı'nca, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında 2023-2025 döneminde uygulanacak 44 maddelik eylem planı kapsamında, Hal Kayıt Sistemi'nin, Çiftçi Kayıt Sistemi ve diğer mali elektronik uygulamalarla entegrasyonu sağlanacak, ticarete konu ürünlerin takibi için Ürün Takip Sistemi kurulacak, kira sözleşmelerinin e-Devlet kapısı üzerinden düzenlenmesi sağlanacak.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıEkonominin tüm kurumlarıyla koordinasyon halinde hareket ederek, nihai amaç olan kalıcı fiyat istikrarı hedefine ulaşana kadar mücadelenin devam edeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Nihai amacımıza ulaşıncaya dek vatandaşlarımızı hayat pahalılığına karşı destekleyen ve koruyan benzer uygulamalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
#Nureddin NebatiE Arşiv faturası, son zamanlarda ticari işletmelerin kullandığı hızlı ve güvenilir fatura kesme tercihlerinin başında yer almaktadır. E Arşiv faturası, bazı dijital mağazalarda ise zorunlu olarak talep edilmektedir. E Arşiv faturası nedir? E Arşiv faturası nasıl ve nereden kesilir? E Arşiv ne zaman başladı? İşte, tüm detaylar.
#E Arşiv FaturaTicaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı'na göre, akaryakıtı, dağıtıcılar arası satışlar ve akaryakıt taşıma araçlarının hareketleri dahil, ürün ve belge hareketleri üzerinden anlık izleyebilecek sistem kurulacak.
#AkaryakıtSatışı 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilen çiğ sütlerin fatura, e-fatura, e-arşiv fatura, müstahsil makbuzu, e-müstahsil makbuzu ile tedarik sözleşmelerinin Bakanlık Süt Kayıt Sistemi'ne (BSKS) girişi birbirleriyle ilişkilendirilerek yapılacak.
#Çiğ SütBA BS ne zaman kalkacak sorusu pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 25 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete yazısında yer alan 523 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki değişiklik kapsamında, sadece elektronik ortamda ve 5.000 TL’nin altında e-Fatura ve e-Arşiv fatura düzenleyen mükellefler için, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, Ba- Bs formu düzenleyerek bildirim yapma zorunluluğunun kalkacağı ifade edilmişti. Peki, BA BS ne zaman kalkacak? BA BS cezası 2021 yılında ne kadar olacak? İşte, o bilgiler
#Ba BsTürkiye'nin en kapsamlı şirket kurma platformu mottosuyla yola çıkan ve dakikalar içinde herkesin şirket kurulabilmesine imkan veren Mükellef, aynı zamanda şirket kuranların tüm finans süreçlerini dijital olarak yönetmesine de olanak sağlıyor. Bu kapsamda Mükellef Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, Hürriyet Teknoloji Editörü Selim Öztürk'ün sorularını yanıtladı. (Sponsorlu İçerik)
#Selim ÖztürkKEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sisteminin önemi pandemi süreciyle birlikte daha net gözler önüne serildi ve bu süreç gösterdi ki yeni dünyanın dijital ortam üzerine şekillendiği gelecekte KEP’i olmayan kalmayacak. E-Dönüşümün Güven Kurumu Türkkep, 200’e yaklaşan bayisiyle Türkiye’nin hemen her ilinde hizmet veriyor.
#İlanTek tık ile fatura oluşturma imkanı sunan Trendyol E-Faturam'da ilk fatura paketi alımında 5 ay ücretsiz ve sınırsız fatura oluşturma avantajı sunuluyor. Trendyol'da E-Faturam sisteminin yanı sıra satıcılara, ücretsiz mağaza açma, avantajlı bankacılık hizmetleri, indirimli akaryakıt alımı gibi çeşitli fırsatlar da sunuluyor.
#TrendyolBelirli bir haddi aşan mal ve hizmet alımlarında e-Fatura, e-Arşiv Fatura olarak alınan e-Belgeler, temmuz ayı itibarıyla, "Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)" ve "Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu'na (Form Bs)" ilişkin bildirimlere dahil edilmeyecek.
#Bs FormuGelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana uygulanan ve sürekli geliştirilen e-belge uygulamaları sayesinde yaklaşık 28 milyarın üzerinde belge elektronik ortamda düzenlendi. Böylece kağıt, postalama ve arşivleme gibi işlemlerde yaklaşık 2,8 milyar lira maliyet tasarrufu sağlandı.
#E-BelgeGelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2010 yılından bu yana uygulanan ve sürekli geliştirilen e-belge uygulamaları sayesinde yaklaşık 28 milyarın üzerinde belge elektronik ortamda düzenlendi. Böylece kağıt, postalama ve arşivleme gibi işlemlerde yaklaşık 2,8 milyar lira maliyet tasarrufu sağlandı.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıSanayi üretim endeksi mayısta aylık bazda yüzde 17.4 artış gösterdi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Sanayide çarklar yeniden hızlanmaya başladı. Sanayi üretimimiz mayısta aylık bazda yüzde 17.4 oranında arttı. Ayrıca inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi aynı dönemde de yüzde 12.5 yükseldi” ifadelerini kullandı.
#GazetehaberleriVergi Usul Kanunun tebliğine göre 1 Temmuz'dan itibaren yönetmelik kapsamındaki firmaların e-fatura ve e-irsaliye’ye geçmelerinin zorunlu olacak. Yazılım şirketi yetkilileri, firmaların geçişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
#Vergi Usul KanunuSon teknolojinin hayatımıza iyiden iyiye girmesiyle birlikte özellikle de kurumlar için dev bir değişim süreci başladı. Güne ayak uydurmak isteyen tüm işletmeler, dijital dönüşüm sürecinden birer birer geçmek zorunda ve bunu yapamayanların gelecekte ayakta kalabilme şansı pek yok. Teknoloji dendiğinde akla gelen isimlerden biri olan Vodafone ise dijital dönüşümü şirketin her bölgesine aktararak yeni dünyaya adapte oluyor.
#VodafoneGelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Ekim’de yayımlanan tebliğ ile yıllık cirosu 5 milyon TL'nin üzerinde olan tüm şirketlerin e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter ve e-İrsaliye uygulamasına geçiş süreci başladı. e-Fatura’yı gönüllü veya zorunlu kullananların e-Arşiv Fatura’ya geçişi için son tarih 1 Ocak 2020 olarak belirlenince 2019’un son çeyreğinde geçiş yoğunluğu zirveye ulaştı.
#E-DönüşümAK Parti MYK ve MKYK toplantılarında Libya’ya ilk sevkıyatta 35 personelin gittiği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye koordinasyonu üstlenecek. Asker savaşmayacak. Daha sonra gidecek askerler de çatışmaya girmeyecek. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin bizden talebi doğrultusunda askerlerimiz hükümete bağlı güçlere eğitim verecek” dedi.
#GazetehaberleriYeni yıldan itibaren vergi uygulamalarında kapsamlı bir e-dönüşüm gerçekleşecek. Bu kapsamda yılbaşından itibaren kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye ve müstahsil makbuzu gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu hale gelecek.
#Yapay ZekaVergi mevzuatında yapılan değişiklerle birlikte kapsamı genişletilen ve 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulaması zorunlu olan elektronik belge ve defter uygulamaları Ankara Vergi Dairesi yetkilileri tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine anlatıldı.
#VERGBugüne kadar 125 binin üzerinde firmanın e-Dönüşüm’e geçtiği günümüzde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğler ile birlikte 1 Ocak 2020 itibariyle şirketlerin e-Dönüşüm alanında verimliliklerini arttıracakları yeni bir dönem başlıyor.
#Teknoloji