Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yönelik davanın hakiminin başka ile gönderildiği sözleri ile ilgili konuştu. Bakan Tunç, 'İmamoğlu'nun iddiaları abesle iştigal. Hakimin tayinine sürgün demek mantık dışı.' dedi.
#Adalet BakanıHindistan'ın kuzeydoğusundaki Tripura eyaletinde Müslümanlara yönelik dini saldırıları sosyal medyada paylaştıkları için toplumsal şiddeti kışkırtma suçlamasıyla gözaltına alınan iki Hintli gazeteci kefaletle serbest bırakıldı.
#HindistanPablo Hasel. Asıl adı Pablo Rivadulla Duro. Katalan bir rap’çi. Attığı tweetlerde ve şarkılarında İspanya’nın eski kralı Juan Carlos’u parazit, hırsız, rüşvetçi ve ‘mafioso’ (mafya mensubu) olarak niteleyip hakaret ettiği, polisin sığınmacılara karşı katı tutumunu eleştirip devleti kötülediniz ve terörizmi övdüğü gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış.
#Avrupadan HaberlerDünyada 17. ekonomi olduğumuz halde NASDAQ’ta işlem gören tek bir şirketimiz yok. Dünyanın yüksek teknoloji çıkaran kentleri arasında İstanbul yok. Oysa girişimci masallarında bir dahi çıkar ve kimsenin aklına gelmeyen bir şey icad eder-garajdan milyarder olur. Peki bizim topraklar neden böyle dahiler çıkaramıyor?
Dünya Basın Özgürlüğü Günü dün kutlanırken, Türkiye’nin bu konuda dünya ortalamasının gerisinde kalması yeniden gündeme geldi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’ne göre, Türkiye’de gazetecilere yönelik tutuklama dalgası, ‘askeri diktatörlükten bu yana emsali görülmemiş bir boyuta’ ulaştı. Türkiye basın özgürlüğü endeksinde de 148’inci sırada yer aldı.
Bağımsız ve özgür basının desteklenmesi amacıyla 1993 yılından bu yana 3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanıyor. Ancak dünyanın dört bir yanında gazeteciler, silahlı grupların ve baskıcı iktidarların hedefi olmaya devam ediyor. Basın özgürlüğü konusunda araştırma yapan kurumlara göre Türkiye'nin de karnesi kötü.
İnsan hayatında kaç kere bir ülkenin kurucu babalarından biriyle tanışma fırsatı yakalar ki? Özellikle de bugün bildiğimiz ulus devletlerin önemli bölümü geçen yüzyılda şekillenmişken... Toomas Hendrik Ilves, Estonya’nın 1991’de Sovyetler Birliği’nden ayrılışı sonrası görev yapan dördüncü cumhurbaşkanı ama ilk günden itibaren ülkenin yeni rotasını belirleyen isimlerden. Bugün Estonya inovasyon konusunda dünya lideriyse, onun sayesinde. Ilves ile Türkiye İnovasyon Haftası için geldiği İstanbul’da buluştuk. Bu küçük ve fakir Baltık ülkesinin 28 yılda nasıl müreffeh bir özgürlükler diyarına dönüştüğünü anlattı.
#Toomas Hendrik Ilves