Türkiye'nin yeşil altını olarak nitelendirilen fındığın nem ve yağışlı havaya bağlı olarak küllenme (küf) hastalığı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir aydır nem ve yağışlı havaların etkili olmasıyla fındıkta mantar oluştuğunu söyledi.
#Ordu Üniversitesi- Geçen yıl mart ayındaki zirai don sonrası ürünleri zarar gören fındık üreticileri, kar yağışının etkili olmasıyla aynı endişeyi bir kez daha yaşıyor - ODÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karadeniz: "Yalancı bahar sonrası erken açan fındık filizi, yaşanabilecek dondan olumsuz etkilenebilir. Bu da bölge üreticilerini yeniden hezimete uğratabilir" - "Üreticilerimiz özellikle gece yarısından sonra bahçelerine girmek suretiyle saman ve lastikler yakarak dumanlama yöntemiyle ürünlerini dondan koruyabilirler" - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: "Bütün fındık çiftçisi aynı senaryonun yaşanmasından korkuyor"
- Türkiye'de geçen Mart ayında etkili olan zirai don nedeniyle ürünleri ciddi zarar gören fındık üreticileri, aynı mağduriyeti bu yıl da yaşamanın endişesini yaşıyor - ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz: - "Bölgede etkili olan kar yağışı fındığa olumlu yönde yansıdı. Son günlerde artan hava sıcaklıkları fındıkta yeniden risk oluşturmaya başladı" - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: - "Üreticinin canı geçen yıl yandı. Aynı mağduriyeti bu yıl da yaşamak istemiyor"
TÜRK dilinde uluslararası standartlarda üniversite ders kitapları yazılmasını ya da yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel Türkçe kullanılarak çevrilmesini özendirmek amacıyla TÜBA’nın her yıl düzenlediği ‘Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri’ni (TEÇEP) kazananlar belli oldu.