DR. e-Nabız uygulaması sayesinde koronavirüse yakalanıp karantinada olanlar evlerinde online olarak doktor muayenesi olabiliyor. Test sonucu pozitif çıkanlar, SMS ile bilgilendirilerek sisteme yönlendiriliyor, "online muayene" randevusu alanlar ilgili branştaki doktoru ile görüşme yapabiliyor. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, sistemin detaylarını ilk kez anlattı. Dr. Birinci, geçen yıl ocak ayında tüm Türkiye'de kullanıma açılan Dr. e-Nabız sayesinde 10 binden fazla pozitif vakanın izolasyonunu bozmadan evinde doktoru ile görüşebildiğini söyleyerek en çok dahiliye, psikiyatri, çocuk hastalıkları ve fizik tedavi branşlarının ilgi gördüğünü kaydetti. Dr. Birinci, hedeflerinin pandeminden sonra sistemin tüm vatandaşlar için kullanılabilir hale getirilmesi olduğunu belirterek, altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
#Online MuayeneDR. e-Nabız uygulaması sayesinde koronavirüse yakalanıp karantinada olanlar evlerinde online olarak doktor muayenesi olabiliyor. Test sonucu pozitif çıkanlar, SMS ile bilgilendirilerek sisteme yönlendiriliyor, "online muayene" randevusu alanlar ilgili branştaki doktoru ile görüşme yapabiliyor. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, sistemin detaylarını ilk kez anlattı. Dr. Birinci, geçen yıl ocak ayında tüm Türkiye'de kullanıma açılan Dr. e-Nabız sayesinde 10 binden fazla pozitif vakanın izolasyonunu bozmadan evinde doktoru ile görüşebildiğini söyledi.
#DR. E-NabızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Türkiye ekonomisini sadece kurlar üzerinden ölçmek ülkemize büyük haksızlıktır" dedi. Varank "İhracatımız Cumhuriyet tarihinde ilk kez yıllık bazda 220 milyar dolara ulaştı" açıklamasında bulundu.
#Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Türkiye ekonomisini sadece kurlar üzerinden ölçmek ülkemize büyük haksızlıktır" dedi. Varank "İhracatımız Cumhuriyet tarihinde ilk kez yıllık bazda 220 milyar dolara ulaştı" açıklamasında bulundu.
#Mustafa VarankSağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin Covid-19 sürecinde güçlü bilişim alt yapısıyla çok hızlı aksiyon aldığını belirterek, 'Bilmenizi isterim ki bu millet, geliştirdiği her hayırlı hizmeti tüm dünya ile paylaşmaya her zaman hazırdır' dedi. Bakan Koca ayrıca dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan Seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısının tüm Avrupa'da toplam 5 iken, Türkiye'de de Avrupa'nın toplamı kadar Seviye 7 hastane sayısının 5 olduğunu belirtti.
#Sağlık Bakanı Fahrettin KocaSağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin Covid-19 sürecinde güçlü bilişim alt yapısıyla çok hızlı aksiyon aldığını belirterek, 'Bilmenizi isterim ki bu millet, geliştirdiği her hayırlı hizmeti tüm dünya ile paylaşmaya her zaman hazırdır' dedi. Bakan Koca ayrıca dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan Seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısının tüm Avrupa'da toplam 5 iken, Türkiye'de de Avrupa'nın toplamı kadar Seviye 7 hastane sayısının 5 olduğunu belirtti.
#KoronavirüsTeknofest'te özellikle pandemiyle mücadelede dijitalleşme ve yapay zeka sistemleriyle öne çıkan Sağlık Bakanlığı da "yapay zeka yarışması" ile öne çıktı. Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, gelecekte sağlık teknolojilerinin savunma sanayii teknolojilerinin de önünde bir büyüklüğe sahip olacağını söyledi. Birinci ayrıca PCR testi ile ilgili uyarılarda bulunurken, 'Özellikle karekodla print edilmemiş PCR laboratuvar testlerini de kimse kesinlikle almasın. Çünkü kare kodu olmayan hiçbir laboratuvar testi geçerli değil.' dedi.
#Sağlık BakanlığıTeknofest'te özellikle pandemiyle mücadelede dijitalleşme ve yapay zeka sistemleriyle öne çıkan Sağlık Bakanlığı da "yapay zeka yarışması" ile öne çıktı. Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, gelecekte sağlık teknolojilerinin savunma sanayii teknolojilerinin de önünde bir büyüklüğe sahip olacağını söyledi. Birinci ayrıca PCR testi ile ilgili uyarılarda bulunurken, 'Özellikle karekodla print edilmemiş PCR laboratuvar testlerini de kimse kesinlikle almasın. Çünkü kare kodu olmayan hiçbir laboratuvar testi geçerli değil.' dedi.
#PCR TestiTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele Türkiye'de de hızla sürüyor. Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı'nın bu süreçteki etkin rolünü ortaya koyarak pandeminin dijital yönetimi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
#Sağlık Bakanlığıİlk vakanın görülmesinden bu yana 81 ilde tarama yapan filyasyon ekipleri, yaz kış demedi zorlu yollar aştı. Bugüne kadar 22 milyon filyasyon işlemi yapan ekiplerin kat ettiği 8 milyon kilometrelik yol ile dünya etrafında 203 kere dönülebiliyor.
#GazetehaberleriHIMSS Eurasia 2020 Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Konferansı’nda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, pandemiyle mücadelede özellikle temaslı ve pozitif vakaların karantina takipleri için Hayat Eve Sığar Uygulaması’na eklenecek yeni özelliklerle elektronik bileklik alt yapısının hazır olduğunu söyledi. Dr. Birinci, HES’e eklenen ses, yüz tanıma gibi özelliklerle izolasyon kontrolü yapılabileceğini, bunun yanı sıra elektronik bilekliğin kişinin ateşi yükseldiğinde uyarı vereceğini söyledi. Dr. Birinci, dijital altyapılar sayesinde Türkiye’nin dünyadaki en iyi filyasyon yapan ülkelerden biri olduğunu söyleyerek “Filyasyon ekiplerimiz vaka ve temaslı takipleri sırasında şimdiye dek dünyanın çevresini 160 kez dolaşacak kadar mesafe kaydetti. Sanal santral üzerinden 9,5 milyon dakika telefon görüşmesi yapıldı” dedi.
#Sağlık Bakan YardımcısıHIMSS Eurasia 2020 Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Konferansı’nda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, pandemiyle mücadelede özellikle temaslı ve pozitif vakaların karantina takipleri için Hayat Eve Sığar Uygulaması’na eklenecek yeni özelliklerle elektronik bileklik alt yapısının hazır olduğunu söyledi. Dr. Birinci, HES’e eklenen ses, yüz tanıma gibi özelliklerle izolasyon kontrolü yapılabileceğini, bunun yanı sıra elektronik bilekliğin kişinin ateşi yükseldiğinde uyarı vereceğini söyledi. Dr. Birinci, dijital altyapılar sayesinde Türkiye’nin dünyadaki en iyi filyasyon yapan ülkelerden biri olduğunu söyleyerek “Filyasyon ekiplerimiz vaka ve temaslı takipleri sırasında şimdiye dek dünyanın çevresini 160 kez dolaşacak kadar mesafe kaydetti. Sanal santral üzerinden 9,5 milyon dakika telefon görüşmesi yapıldı” dedi.
#KoronavirusSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci'nin de yazarları arasında yer aldığı makale ile ilgili iddialara ilişkin, "Sehven yapılan ve düzeltilmesi için gerekli girişimin yapıldığı bir yazım hatasını bahane ederek bu süreci büyük özveri ve mücadele ile götüren, aynı zamanda kendisi de bir tıp doktoru olan Bakan Yardımcım Dr. Şuayip Birinci'nin ve çalışma arkadaşlarının yıpratılma çabalarını üzüntüyle karşılıyorum." ifadesini kullandı.
#Fahrettin KocaHer yıl 150 bin prematüre doğumun gerçekleştiği Türkiye’de, kritik olarak kabul edilen 31’inci haftadan önce doğan bebeklerin hayatta kalma oranı yüzde 50 seviyelerinde kalıyor. Bu duruma dikkat çekmek ve prematüre doğumlar konusunda farkındalık oluşturmak için aralarında 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde bir ödül töreni düzenlenecek.
#PrematüreTürkiye’nin en büyük ve köklü teknoloji etkinliği olan Bilişim Zirvesi "DATA TALKS " temasıyla 20-21 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Google, Hitachi, Cisco, SAP Türkiye, HP, Software AG ve Turkcell gibi dünyanın ve Türkiye’nin teknoloji devleri, günümüzde altın değerinde olan verinin paraya nasıl dönüştürülebileceği konusundaki fikirlerini Zirve’de paylaşıyorlar.
#BilişimDÜNYANIN en büyük Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 17 Eylül’de başladı. Sağlık Bakanlığı da uçak ve helikopter ambulansları, tam donanımlı ve tüm arazi şartlarına uygun kara araçları, geliştirdiği bilişim teknolojileri ve sağlık taramaları ile TEKNOFEST’te yerini aldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, “Sağlıkta dijitalleşmede dünyanın zirvesindeyiz” dedi.
#Sağlık