Türk Kızılay bünyesinde 1919'da kurulan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların sofrasına bir asırdır sıcak yemek götürmesini sağlayan Ankara'daki ilk aş ocağı, Ramazan ayında da hizmetlerini sürdürüyor.
Ulucanlar’da 99 yıldır kazanları kaynayan Türk Kızılayı Aş Ocağı, Ramazan’da da 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, “Talep eden herkese bir kap yemeğimiz var” diyor.
Atatürk’ün 1919’da kurduğu Türk Kızılayı Aş Ocağı, o günden bu yana aralıksız ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek çıkarıyor. Asırlık aş ocağından günde 10 bin kişiyi yararlanıyor.
Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 1919’da kurulan Ulucanlar’daki Dr. Cevat Naki Akkerman Aş Ocağı’nın kazanları, hayırseverlerin desteğiyle günde 7 bin kişinin sofrasını bereketlendiren yemekleri kaynatıyor.