Dondurmalı irmik helvası, hem serin, hem doyurucu ve hem doğal olduğu için yaz sıcaklığının vaz geçilmez bir yiyeceği olarak tercih ediliyor. İrmik, tereyağı, tahin, süt ve şekerden yapılan irmik helvası, bir de dondurma ile karıştırılınca serin, doyurucu ve unutulmaz tadı ile tam bir yaz yiyeceği oluyor. Dondurmalı irmik helvası sadece yazın değil, kış ayları da aranıp keyifle tüketiliyor. Eskişehir’de 7 yıldır dondurmalı irmik helvası yapan Cevher Mahmutlar, dondurmalı irmik helvasının nasıl yapıldığını şu şekilde anlattı:
#Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılırİrmik helvası, mevsimsiz tatlıların başında geliyor ancak yazın yanına eklenen dondurmayla lezzetini katladığı kuşkusuz. Kavrulmuş irmik ve bol sütlü dondurmanın muhteşem uyumunu gözler önüne seren irmik helvasını bu kez sürprizli bir şekilde sunuyoruz. İşte, dondurmalı irmik helvasının tarifi
#Dondurmalı İrmik HelvasıArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 24 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de dondurmalı irmik tatlısı oldu. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı dondurmalı irmik helvası
#Dondurmalı İrmik HelvasıMutfağımızın en sık tüketilen tatlılarından biri de irmik helvası. Farklı şekillerde hazırlanan bu tatlı, hem kolay hem lezizz bir alternatif. Dondurmayla da ikram edebileceğini irmik helvası sofranıza renk katacak. Peki irmik helvası nasıl yapılır? İşte irmik helvası malzemeleri...
#İrmik Helvası