Bayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıBayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıRamazan ayında, iftar sofralarında yemek çeşitlerinin artması, öğün sayılarının azalıp tüketilen yemek miktarlarının artması ile, oruç tutan bireylerin beslenme tarzında ister istemez değişikliğe yol açıyor. Yaklaşık 16 saat süren açlığın arkasından tüketilen iftar öğünü dengeli olmazsa, sindirim zorlukları, mide ve bağırsaklarda aşırı gaz birikimi, ani tansiyon yükselmesi gibi rahatsızlıklar görülebilir. Özellikle bu dönemde tüketilen hamurlu tatlılar, pideler, böreklerin ve yüksek kalorili besinlerin tüketiminin artmasına bağlı olarak kilo artışı yaşanabilir. Oruç tutan bireyler için iftar ve sahur menülerinde sağlıklı seçim önerilerini Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Mine Telek anlattı.
#Ramazanda Sağlıklı Beslenme