Önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi beklenen Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde sürücü belgesi alabilmek zorlaşıyor. Yaş sınırı ile tecrübeyi öne çıkaran düzenlemeye göre mevcut yasalara göre 9 çeşit olan sürücü belgesinin 17 farklı türü olacak. Ağır vasıta ehliyeti almak isteyen sürücü adayları öncelikle B sınıfı ehliyet alacak. Sürücü belgesi almayı hak kazanan adaylar 1 yıl süreyle stajyer sürücü olarak trafiğe çıkacak. 60 ceza puanını aşan stajyer sürücünün belgesi alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), trafik kazalarını azaltmak, bilinçli sürücülerin eğitilmesi için Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'ni 2013 yılında yenileyerek, ehliyet almayı zorlaştıran bir düzenleme getirdi. Yapılan değişiklikle birlikte bakanlık gerekli görülmesi durumunda, direksiyon eğitimi dersi sınav yürütme komisyonlarının iş ve işlemlerinin kontrol ve denetimi amacıyla bazı bölgelere temsilci gönderdi. Yönetmelikten önce Türkiye genelinde direksiyon sınavlarına ilk girişte başarı yüzdesi yüzde 95 iken, yönetmeliğin uygulanmaya başladığı Temmuz ayından itibaren bu başarı oranı yüzde 60'lara kadar düştü. Yönetmelikten önce neredeyse kursa kayıt yaptırıp sınavlara giren herkes ehliyet sahibi olurken bakanlık temsilcilerinin bulunduğu sınavlarda 10 kişiden 4’ü ehliyet alamadı. Böylece trafik tartışmalarından sık sık yaşanan "Ehliyetini bakkaldan mı aldın" sözü tarih oldu.
#Direksiyon Sınavı ZorlaştıMilli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), yeterli eğitim vermediği tespit edilen sürücü kursları için başlattığı ceza uygulaması kapsamında, kursiyerleri direksiyon eğitimi ön sınavında başarılı olan ancak asıl sınavdaki başarı oranı yüzde 55'in altında kalan kurslar, bir dönem kursiyer kaydı yapamayacak.
#Sürücü KursuALMANYA'da birçok genç, ehliyet sınavı öncesi çok heyecanlandıkları için iyi hazırlanmalarına rağmen, sınavda başarı sağlayamadıklarını belirten Avrupa Otomobil Kulübü (ACE) sözcüsü Marc Roger Reichel, heyecanı yenmek için en iyi yöntemin glikoz kullanmak olduğunu açıkladı.