DGS 4.3 değerlendirme maddesi, 7 Eylül tarihinde açıklanan Dikey Geçiş Sınavı sonuçları sonrasında pek çok kişinin merak ettiği konu olmaya başladı. Sınav sonuçları ekranında karşılaşılan DGS 4.3 değerlendirme maddesi, öğrencilerin puan hesaplama sürecinde büyük önem arz ediyor. Peki, DGS 4.3 değerlendirme maddesi nedir? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#DGS 4.3DGS 4.3 değerlendirme maddesi, 7 Eylül tarihinde açıklanan Dikey Geçiş Sınavı sonuçları sonrasında pek çok kişinin merak ettiği konu olmaya başladı. Sınav sonuçları ekranında karşılaşılan DGS 4.3 değerlendirme maddesi, öğrencilerin puan hesaplama sürecinde büyük önem arz ediyor. Peki, DGS 4.3 değerlendirme maddesi nedir? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#DGS 4.3 Değerlendirme MaddesiDGS sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. 3 Temmuz Pazar günü ÖSYM tarafından gerçekleşen DGS sınavının ardından adayların gözü kulağı sonuç açıklamasına çevrildi. Sınav soruları ve cevap anahtarı ile netleri hakkında bilgi sahibi olan adaylar, yapılan değerlendirme sonrası sınav sonuçlarını ÖSYM'nin AİS ekranından öğrenecekler. Sonraki süreçte ise 4 yıllık lisans bölümlerine yerleşecek öğrenciler, DGS taban puanları ve kontenjanları ile tercihlerini yapacaklar. Peki, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonuç tarihi ve konuyla ilgili bilgiler.
#DGSKPSS sorularının bir yayınevinin deneme sınavıyla benzerlik göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı verdi. Ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Skandala ilişkin beş koldan inceleme yürütülürken DDK’nın suç duyurusuyla soruşturma açıldı. Adaylar şimdi sınav ‘iptal olur mu’ diye merakla bekliyor. DDK Başkanı Yunus Arıncı, incelemelerin titizlikle devam ettiğini belirterek, "Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da "KPSS sorularının çalındığına, sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" açıklamasını yaptı.
#KPSSDGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı adayların odaklandığı konuların başında geliyor. 2022 DGS sınavı ÖSYM tarafından 3 Temmuz tarihinde gerçekleşti. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı söz konusu sınavın sonuçları için bekleyiş sürerken, ÖSYM'nin sınav takviminde sonuç tarihi belirlendi. Yapılan değerlendirme sonrası DGS sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranından yayınlanacak. Peki, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, 2022 DGS sonuç tarihi bilgisi.
#DGSDGS sonuçları için gözler artık ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. ÖSYM tarafından 3 Temmuz Pazar günü adayların katılımı ile gerçekleşen DGS sınavının ardından yayınlanan 2022-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı ile sonuç açıklaması için beklentiler arttı. Yapılan değerlendirme sonrası ÖSYM'nin AİS ekranından Dikey Geçiş Sınavı sonuçlandırılacak. Sonraki süreçte ise 4 yıllık lisans bölümlerine yerleşecek öğrenciler, DGS taban puanları ve kontenjanları ile tercihlerini yapacaklar. Peki, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ve tercih başvurusu hangi tarihte? İşte, taban puanı bilgisi ile sınav sonuç tarihi.
#DGSKredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine ödenen kredi ve burs başvuruları için bekleyiş devam ediyor. Maddi destek almak isteyen öğrenciler, bu yıl da e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini belirlenen tarihlerde tamamlayacaklar. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesi KYK'nın internet sitesinden duyurulacak. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?
#KYK Burs Ve Kredi Başvuruları Ne ZamanKYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) her yıl olduğu gibi 2019'da da binlerce üniversite öğrencisine burs ve kredi yardımında bulunacak. İlk kez bir programa yerleşen veya ara sınıflarda öğrenim gören üniversite öğrencileri, belirlenen tarihler arasında KYK burs ve kredi başvurusunda bulunabilecek. Peki, KYK burs başvuruları bu ay başlayacak mı? KYK burs ve kredi başvurularında son durum...
#Kyk Burs BaşvurusuLisans eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin girdiği 2019 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) için hazırlıklar devam ediyor. 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak olan DGS ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Puan hesabı da bunlardan biri. Peki, DGS puan hesaplaması nasıl yapılıyor?
#DGSHava Harp Okulu, üniversitelerin 3 ve 4'ncü sınıflarından öğrenci alımı için ilan yayımladı. En fazla 23 yaşında olanların başvuruda bulunabileceği Hava Harp Okulu öğrenci alımı sürecinde, halihazırda okumakta oldukları bölüme yerleştikleri LYS MF-4 puanlarını barajı geçmek için kullanacak olan adaylar, bu aşamaların ardından diğer sürece geçiş yapacak. Kazanan öğrenciler, Hava Harp Okuluna üçüncü sınıftan itibaren devam edecek. Peki, pilot olma şansını elde edecek üniversite öğrencilerinin Hava Harp Okulu başvurusu nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar
#Üniversite PilotDGS puan hesaplama işlemi, sınavdan çıkan birçok adayın araştırdığı konu oldu. Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) ile birlikte sınavda işaretledikleri sorulara göre DGS puan hesaplama işlemini gerçekleştirecek olan adaylar, sonuçlar açıklanmadan önce alacakları puan hakkında fikir sahibi olacak. Peki, ÖSYM'nin açıkladığı bilgiler ışığında ÖBP ve puan hesaplama nasıl yapılır? İşte, hesaplama yapmak isteyen vatandaşlar için detaylı bilgiler...
#Dgs Puan Hesaplama1 milyon 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı LGS’de çıkan soruları, uzmanlar yorumladı. Eğitimcilere göre, sözel bölümde öğrencilerin rahatlıkla yapabildiği sorular yer aldı. Adaylar, yeni tarz sorularla karşılaşmasına rağmen rahat çözebildi. Ancak ikinci oturum olan sayısal bölüm, öğrencileri zorladı. Matematik uzun işlem; fen bilimleri ise üst düzey düşünme becerisi gerektirdiği için adaylar, soruları yetiştirmekte sorun yaşadı. Bu nedenle sayısal sorularının eleyici olacağını vurgulayan uzmanların, LGS ile ilgili yorumları şöyle:
#ÖğrenciÖSYM, ‘Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Değerlendirme Raporu’nu yayınlandı. Buna göre, 2017’de DGS kontenjanlarının yüzde 97’si doldu. En çok yerleşilen lisans programı ise 20 bin öğrenciyle açıköğretim işletme oldu. Açıköğretim fakültesi ön linans mezunları, meslek yüksekokullarına göre sınavda daha iyi bir performans gösterdi. ÖSYM, raporda 120 soru için verilen 140 dakikalık sınav süresinin 180’e çıkarılmasını da önerdi.
#DGSYGS başvuru tarih aralıkları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Süreci en doğru şekilde atlatmak isteyen üniversite adayları, özellikle ödeme işleminin hangi bankalar üzerinden gerçekleşebileceğini sorguladı. Peki, YGS ödemesi hangi bankalara yatırılabiliyor? Başvuru için son gün ne zaman? İşte, YGS başvuru tarih aralıkları!
#YGSYükseköğretim Geçiş Sınavı başvuru tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte üniversite heyecanı daha da artan adaylar, 'YGS başvuruları nasıl yapılır, başvurular ne zamana kadar sürecek?' gibi pek çok soruyu gündeme getirmeye başladı. Öğrencilerin soru işaretlerinin giderilmesi için ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden kılavuz yayınlandı. İşte, 2017 YGS başvuru ücreti ve süreçle ilgili bilinmesi gerekenler!
#Ygs BaşvurusuYüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 2014-2015 eğitim Öğretim yılı bahar döneminde, öğrencilere yatay geçiş hakkı verdi. Yüksek Öğretim Kurulu, milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiren bir karara imza attı... Üniversiteler isterlerse, sadece yurt içindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, 2014 kontenjanının yüzde yirmisine kadar yatay geçiş kontenjanı ayırabilecekler. (2015 Dikey Geçiş Sınavı 'DGS' Sınavı ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?)
#Yök